søndag 28. februar 2010

Larsen Vetle Lid "Norske helter"




Hvem er egentlig hvem?

En morsom og absolutt anderledes bok om en asylsøker som havner i en bilulykke. Hovedpersonen er utvist fra Norge, men stjal Frank Jørgensens bil for å besøke sin datter.

Innesperret på et sykehus isammen med hvem?
.. identitetproblematikk, språk..og skal han fortelle noen hvem han er? mye morsomt.
Ulike dramatiske ting skjer og hans eneste kontakt med utverden er en advokat som som aldri er på kontoret.

Vetle Lid Larssen leker seg i mange sjangere samtidig, både krim, drama, fiksjon og kansje litt faksjon. En morsom, rå, gripende, ironisk og nådeløs bok.

Han skriver veldig godt og fengende, en blir dradd med. Den enes død, den andres brød!!!!!

onsdag 24. februar 2010

Bok: Etter bokbadet

måtte man bare gå å låne ei bok av Dag Solstad. Han er utrolig morsom, en herlig antikrimbok som starter med et mord. Han skriver rett frem og prater seg vekk slik jeg har en tendens til å gjøre. Hans stil er fengende, ja en nytelse. Så enkel fortelling som han broderer ut til et kjempeproblem og avslutter med en åpen slutt. Jeg ser for meg Dag Solstad fortelle, humre og le.

tirsdag 23. februar 2010

Vinterferie

I dag landet det en hel flokk med sidensvanser i epletreet vårt. Fantastiske farger, og loddene klumper som kommer fra Sibir. Mye ull og lite vekt må det være på disse små skapningene, for greinene bøyde seg ikke. Fin opplevelse, men hvorfor må det være så himla kaldt ute?

mandag 22. februar 2010

OSLO FASHION WEEK

Syaaulait visningen var en av motevisningene som jeg og mine elever fikk med på OFW i år. Fargerikt, men så korte skjørt. Det er en viss atmosfære og være på moteshow.





Bok: om ærlighet og kjærlighet

Ana fra El Salvador opplever mange brudd i livet. Voldsomme opplevelser og store kontraster. Fra grusomme masakre i barndommen som med korte glimt forteller om gode minner også. Hennes ungdomstid og drømmen om å bli nonne, men som raskt blir endret i jobben som barnepike og medmenneske i den overfladiske fam. Trellis. Hvor hun tilslutt finner kjærligheten.



Litt klisje/tynn på noen punkter mens andre deler er svært bra. En avslappende og rolig bok å slappe av og drømme seg litt vekk i.



søndag 14. februar 2010

Ut på tur

Å gå på ski har de siste åra ikke vært så veldig moro, men så flott å komme opp i høyden til flotte forhold og kan kjøre nedover og nedover. Det er moro, jeg skal begynne å gå mere på ski!
Matpause og isen smelter i sola. Det var 16- grader når vi sto opp idag, hvem kunne tro det ble en så flott dag.

tirsdag 9. februar 2010

Bok: Jan Kjærstad

Jeg var utrolig fasinert av boka "jeg er brødrene Walker", se innlegg 13 januar. Derfor tenkte jeg at en ny bok av Kjærstad ville imponere like mye. Men når man velger den eldre boka "Forføreren" fra 2005 er den som en kjedelig kladd til den sprudlende Walker.


Begge bøkene har svært mye grunnlegende elementer i seg, arkitektur, gamle bøker, mye sex, merkelige damer, spesielle historier rundt kjønnsorganer, gjenstander som symbolkrevisitter, kvinner, venner og familie osv.


Men , Forføreren blir for voldsom for meg, den tar nesten 20 timer å høre og det blir litt for fantastisk historier om denne Jonas Wergeland. Han er nok tenkt som en svært særegen og alt er ment å være overdrevent, men det får være måte på!!!!


Jonas Wergeland har laget fjernesyns serien "Å tenke stort" og det har Kjærstad dradd litt for langt. Når han overlever i de mest ekstreme situasjoner gang på gang blir det alt for fantastisk til det kjedsomelige. Jeg blir istede sittende å tenke hvorfor skriver han dette? er Jonas en motpol til Bjørneboe sin Jonas og Wergeland den nye. Han som overdriver, ekspanderer alt ut i den minste delalj slik den gamle Wergeland gjorde i sin dikting.

Les heller "jeg er brødrene Walker" den var hele tiden på kanten, men morsom og spennende.

mandag 8. februar 2010

Årets første skitur

Søndag morgen var det klart for første tur med ski på Mjøsisen. Det var beinkaldt, med nedrima trær og blå himmel. Med ut på tur skulle vi!
Ja, det er pent, mange fine bilder i motlys.

Men så godt det er når man kan sette seg ned med en appelsin. Det er himmelsk.


lørdag 6. februar 2010

DET VAR NESTEN.............

en elg i fanget på torsdag kveld. Den bare sto midt i vegen og ventet på kalven sin. Det var litt skummelt. Jeg blinka med lysene til bilene som kom mot meg, men de kjørte like fort forbi. De gikk glipp av en nærkontakt med skogens dronning og hennes barn, synd for dem.
Dette er et smykke som jeg har laget. Se flere elgsmykker på www. ingunkleppan.com

tirsdag 2. februar 2010

2.februar

det er kynnelsmesse på den gamle primstaven. Da skulle halvdelen av vinterens snø ha kommet. Sola skulle varme så mye at ei høne kunne drikke seg utørst. stemmer det????

mandag 1. februar 2010

Vinteren kan være vakker

I dag er det ca 20 blå, vi er ute på en frisk tur.
Det er nydelig vær, is og frost under brygga der vikingebåten ligger om sommeren.

Mange fine motiver av Hamar i vinterdrakt. Men litt for kaldt for mine fingrer.