mandag 25. juni 2012

Hustvedt Siri "Sommeren uten menn"


Mia blir forlatt av sin mann etter 30års ekteskap. Han har funnet en ny: "pausen".
Ja hva gjør man da?
Mia reiser hjem til sin mor etterhvert ....Mye skjer før det - og vi blir infiltrert i morens liv, vennene hennes og ikke minst i naboens liv. Mia engasjerer seg kan man si, mildt sagt. Oppi alt dette driver Mia med et skrivekurs og lærer barn å tenke, formulere seg og skrive, spennende pedagogikk.

Boka  er lett og humoristisk med litt sørgelig bakteppe som er viktig, men berørt på en enkel og elegant måte. En spennende bok om kvinner og kvinnekamp, men også om lengsler og kjærlighet. Mia kommer styrket ut av sommeren og lært mye og fått selvinnsikt i mye, selv om slutten avslører at mannen kommer tilbake.

Jeg likte boka, absolutt en litt anderledes og morsom bok om et alvorlig tema. Spennende komponere i måten den går mellom nutid og fortid på null niks.

Forfatteren Siri Hustvedt høres veldig norsk ut og hun har røtter i Norge, men oppvokst i USA.
Hun er gift med forfatteren Paul Auster som jeg ble mektig imponert over for en stund siden. Her er det to forfattere jeg skal lese mer av.

Lydboka ble lest av Silje Lundblad og den var tiltider litt stotrende.
Spilletid: 5timer og 38m.

3 kommentarer:

  1. Jeg har hatt litt ustabil nettilgang i det siste, og det ble plutselig fryktelig vanskelig å få lagt igjen kommentar her. Men nå får vi håpe det går bra.

    Jeg må ta meg en tur på biblioteket og skaffe meg noe sommerlektyre. Har jo en lang liste av bøker du har anbefalt :)
    Denne ser spennende ut! Takk for tipset!

    SvarSlett
  2. Dette er ikke den beste av Hustvedt. Se på Det jeg elsket - den er fantastisk. Jeg likte Blindfolded (med bind for øynene) veldig godt, for ikke å snakke om den skjelvende kvinnen. Det er en sakprosabok om Hustvedt og nervene hennes, for å bruke hennes egne ord, og den er virkelig god. Se forøvrig intervjuet med Hustvedt i ukens Morgenbladet (veldig snart forrige ukes Morgenbladet).

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!