torsdag 14. juni 2012

Bildøen Brit "Alt som er"En vakker poetisk bok, om tre genrasjoner og deres opplevelser i livet. Om hvorfor og hvordan livet blir slik det blir, er det tilfeldigheter?..............Uff, dette hørtes tradisjonelt ut, det er en vakker bok!

Boka er historien om Mariann, med mor fra Barcelona og far fra Vinder i Oslo. Vi møter henne da hun er på reise i Australia og møter den store kjærligheten. Endre, som er norsk og forlovet med en jente hjemme og hva som skjer der må du lese om selv.

Faren som er arkitekt og driver et arkitektkontor, hans drømmer som Mariann er i opposisjon til i ungdommen, men som vi gjennom boka får følger som en oppvåkning på arkitektur og hennes observasjoner. Hun utdanner seg som arkitekt.
Moren, Maria som er så opptatt av sang og hennes opphav og historie fra hjemlandet. Hvordan det er å være spansk i Oslo og skal innordne seg i det norske samfunnet, lære å gå på si osv......alle kravene vi setter og åpenheten/lukkenheten til andres kultur, referansepunkt og meninger. Spennende og åpent fortalt!

Huset er på en måte rammen om det hele, hva som skjer der, med familien, venner, endringer .. et hus i stadig endring. Fint trekk komposisjonsmessig.
Boka den er veldig bra komponert, og historiene fenger fordi at de er akkurat lange nok, så endrer hun tema....flott utført! Språket er også nydelig og forførende lekent.

Boka er på nynorsk og lest med en lavmælt nydelig stemme av Ingrid Bolsø Berdal, nydelig!
Tid: En biltur fra Hamar til Tynset og retur på sensuroppdrag. ca 7timer
Boka utkom i 2004, som lydbok i 2007.

1 kommentar:

  1. Denne har jeg hatt liggende en stund på vent. Skjønner at jeg må gjøre noe med det snart! Flott omtale!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!