mandag 6. august 2012

Mankell Henning " Italienske sko"


En utrolig vakker historie om å endre seg, så lite som skal til for å se anderledes på livet!

Vi møter den 66år gamle Fredrik som er blitt en sær, ensom og bitter gammel mann som bor alene på et skjær i den den svenske skjærgården. Han er is bader og har liten kontakt med andre mennesker, det er kun hunden og katten som er viktige i hans liv. Han slipper ingen inn på seg, men som tidligere lege prøver folk å være hyggelig mot han, men han er bare skeptisk og mistenksom.

Så ser han en dag et eldre menneske ute på isen, med rulatur. Det er gamle kjæresten Harriet som kommer. Hun er svært syk og har ikke lang tid igjen å leve.  Han har en gang lovet henne å vise henne et tjern , som han fortalte så mye om da de var kjærester. De drar av sted i vinter Sverige og finner tjernet etter hvert.....

Harriet snur opp ned på alt i hans liv og det er en fantastisk historie som vi får høre.
Om legen som for 12år siden gjorde et feilgrep, men oppsøker kvinnen igjen ......mye skjer, spennende, nydelig og fine historier og hvordan Fredrik sakte endrer seg, dette må leses selv.....

Harriet har en datter, som viser seg å være Fredriks datter også, noe han ikke har vist noe om for han stakk av den gangen....
Louise er meget spesiell (som faren), hun bor i en campingvogn langt inne i de dype svenske skogene hvor det bor mange spesielle folk som har flyktet fra byens liv og kaos og funnet seg tilrette i ensomhetet. Blant annet en italiensk mann som lager spesialsydde italienske sko.

Dette er ingen krim som man ofte forbinder Mankell med , men en lavmælt historie om en gammel mann som får øynene og livet på nytt i gave pga av Harriet som dukker opp. Vi ser hvordan Fredrik endres og hvordan han begynner å se anderledes på folk.

En vakker nydelig bok som jeg likte utrolig bra.
Lest av Yngve Berven, veldig bra i en lavmælt og fin fremtoning av teksten
Spilletid 9timer og 8 min
Lydbokforlaget.

5 kommentarer:

 1. Nå er vi hjemme igjen etter en lang, deilig, bloggfri ferie. Jeg liker å la pc-en ligge igjen hjemme når jeg reiser på ferie.

  Vi har så mange bøker i bokhyllene her hjemme, har arvet en hel del. Fant ut at jeg måtte lese noen av dem i sommer. Det ble hele serien om Utvandrerne av Vilhelm Moberg. Veldig interessant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er nydelige bøker. Jeg nevte de i innlegget om "http://kleppanrova.blogspot.no/2012/07/akersvika-rundt-kortreist-pa-hamar.html" det må du se på!
   Ingun

   Slett
 2. Nå har jeg vært inne og sett på innleggene du har lagt ut mens jeg hadde bloggpause.
  Mye spennende :)
  En spesiell takk for interessant innlegg om lillehammerkunstnerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også det var spennende å oppdage. De kjente ikke jeg til i det hele tatt, så det var morsomt

   Slett
 3. I enjoyed reading Italian Shoes too. I found it both depressing at times and uplifting at others. It made a real impact on me - as did many of the Mankell books I have read. I love the way he describes the landscape - and it has made me want to visit the Nordic countries so much. I love looking at photographs taken by you and bloggers from this region.
  I believe Italian Shoes is going to be (or is already) made into a film. I hope so. Also, have you read Depths? That also made a big impact on me. And of course, how could we forget dear Wallander:)

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!