søndag 19. april 2020

Barnepiken av Emma Rous
Hvem er jeg, undere Seraphine som er datteren på Herregården Summerbourne?

Seraphine og Danny er tvillinger, de vokste opp på Herregården Summerbourne utenfor London. Seraphine finner et bilde av moren som døde samme dag som tvillingene ble født. Men hvorfor er det bilde av mor, far og bare et barn?

Seraphine har blitt 25 år og faren har nylig død, hun er på Summerbourne. Det er når hun rydder i litt gamle ting etter faren at hun finner dette bildet. Men, hvor er det andre barnet, den andre tvillingen?
Er ikke jeg og Danny tvillinger likevel? Er det meg eller Danny, lurer hun på og setter i gang en jakt som skal få et helt annet utfall en hun hadde tenkt seg.

Da tvillingene ble født, hadde de en barnepike, Lora fra London som passet storebroren deres, Edwin på 4 år. Lora hadde vært hos dem fra sommeren 1991 og i nesten et år og kjente familien og forholdene godt, det var nok hun som hadde tatt bildet, tenkte Serapine.
Den elskede Lora som var så snill og dyktig, hun kan sikkert svare på mange av mine spørsmål. Hva skjedde egentlig den dagen mor døde, tok hun selvmord eller var det et drap? Hvorfor dro Lora tilbake til London og forsvant sporløst? Hun må vite hva som skjedde og forsvant så fort?

Seraphine prøver å spørre bestemoren Vera, men hun sier at dette skal hun ikke begynne å grave i og advarer henne mot aldri å oppsøke barnepiken Lora. Du må ikke begynn ikke å rote i dette, advarer bestemoren. Det er naturligvis det Seraphine gjør, men uten hell. Lora nekter å snakke om hva som skjedde når de ble født, hun er taus og avviser Seraphine.

Her er det detektiv arbeid, barndomsopplevelser, bygdesladder, tvilling-mystikk, myter- eventyr, kjærlighet, sjalusi og mye annet som blir rullet opp. En skikkelig såpeopera av merkelige omstendigheter, men underholdende og spennende nok for meg som sitter alene på verkstedet og jobber.

En fortelling som man kan drømme seg litt bort fra, nå i disse dager.

Den har spennende på mange måter og det er høyt tempo så man kjeder seg ikke ved å høre den på lydbok, lest av Rudy Claes som leste veldig engasjert og bra. 

Lydbokforlaget 2020
spilletid 10 t.37 min
Kilde :Lytteeksemplar


Lagt inn på: smakebit på søndag

18 kommentarer:

 1. Den här boken och författaren kände jag inte till, många nya bland smakbitarna idag, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. En bok som var okänd för mig. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 3. Den boken verkar ha det mesta som ingår i livspusslet. Tack för smakbiten, visst behöver vi verklighetsflykt, särskilt i dessa tider. Trevlig söndag

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten, kände inte till denna bok men låter intressant.

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten1 det låter som en intressant bok!

  SvarSlett
 6. En för mig okänd bok, men den låter riktigt läsvärd. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 7. Kände inte till den boken, men blev verkligen intresserad av den!

  SvarSlett
 8. Ny också för mig, men miljön verkar lovande. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Ännu en okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten, boken lät intressant!

  SvarSlett
 11. Oy, her var det mange hyggelige kommentarer. Ja, dette er en bok til å hygge seg med, spennende og godt fortalt over kanskje et veldig tradisjonelt tema.
  Jeg har kost meg med den. Godt å lese noe man kan drømme seg bort i om dagen.
  Ha en fin uke alle sammen

  SvarSlett
 12. Jeg så litt på denne inne på Lydbokforlaget, men valgte meg noe annet. Angrer litt nå, du fikk boken til å høres spennende ut. Kos deg på verkstedet, ny uke nye muligheter :)

  SvarSlett
 13. Ukjent bok for meg, men den høres jo spennende ut. Takk for boktips!

  SvarSlett
 14. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 15. Spennende. Jeg tenkte dette ikke var min type bok, men så leste jeg den fine omtalen di og da skiftet jeg mening. Denne skriver jeg ned :-)
  Takk for tips og ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den handler jo litt om å få vite noe om sine røtter. Det blir jo ekstra aktuelt når man ikke har vært åpen om dette. Kjenner litt av det problemet som adoptivmor, de vil jo vite så mye som mulig.

   Slett
 16. Familiemysterier er alltid spennende! Mange har nok hemmeligheter og mysterier i egen familie også! Noterer meg denne boken, også, jeg :)

  SvarSlett
 17. Ser ut - å lese flott :-))
  Ha en fin fin dag.
  Hilsener fra Viola

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!