tirsdag 9. februar 2010

Bok: Jan Kjærstad

Jeg var utrolig fasinert av boka "jeg er brødrene Walker", se innlegg 13 januar. Derfor tenkte jeg at en ny bok av Kjærstad ville imponere like mye. Men når man velger den eldre boka "Forføreren" fra 2005 er den som en kjedelig kladd til den sprudlende Walker.


Begge bøkene har svært mye grunnlegende elementer i seg, arkitektur, gamle bøker, mye sex, merkelige damer, spesielle historier rundt kjønnsorganer, gjenstander som symbolkrevisitter, kvinner, venner og familie osv.


Men , Forføreren blir for voldsom for meg, den tar nesten 20 timer å høre og det blir litt for fantastisk historier om denne Jonas Wergeland. Han er nok tenkt som en svært særegen og alt er ment å være overdrevent, men det får være måte på!!!!


Jonas Wergeland har laget fjernesyns serien "Å tenke stort" og det har Kjærstad dradd litt for langt. Når han overlever i de mest ekstreme situasjoner gang på gang blir det alt for fantastisk til det kjedsomelige. Jeg blir istede sittende å tenke hvorfor skriver han dette? er Jonas en motpol til Bjørneboe sin Jonas og Wergeland den nye. Han som overdriver, ekspanderer alt ut i den minste delalj slik den gamle Wergeland gjorde i sin dikting.

Les heller "jeg er brødrene Walker" den var hele tiden på kanten, men morsom og spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!