onsdag 29. september 2010

Bok: Kjære Gabriel av Halfdan W. Freihow

Det er ikke alle foreldre som får A4 barn.
Gabriel er et slikt barn, han er autist og har sin egen oppfatning av verden.

En nydelig skrevet bok fra far til sønn. Farens kamp for å forstå hva som gjør Gabriel annerledes, hvordan man strever med tilrettelegg og hjelpe til sønnen. En fin beskrivelse av hvordan dette tapper fam. for energi.  Hvordan sorgen, det såre over å ha fått  et annerledes barn, men samtidig hvor stolte de er over sønnen  Gabriel.

En fin, nyttig og informativ bok for folk som er i kontakt med andre mennesker, med andre behov.
Selv om det for meg var velkjent stoff, er den godt skrevet og forfatteren leser selv inn på lydboka med innlevelse og patos.

Kan anbefales!

2 kommentarer:

  1. Denne boka er bare helt skjønn! Jeg leste den for en tid siden, og den gikk rett til hjertet mitt. Farens kjærlighet til sitt annerledes barn rørte meg dypt!

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg er tante til en lavt fungerende autist uten språk. Han er en god gutt, men jammen har foreldrene måttet kjempe for gutten sin!

    Jeg har ikke vent meg til lydbøker, greier ikke holde på konsentrasjonen. Jeg liker best papirbøker jeg kan holde i hendene og se ordene selv.

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!