søndag 14. april 2013

Knausgård Karl Ove "Min Kamp 6"


Siste bok i serien min kamp. Den tar 43timer og 20 min å høre som lydbok
Når det er sakt så gikk det fort , fordi jeg har jobbet så mye på verkstedet i det siste.

Denne boka starter med å fortelle om hvordan boklanseringene, forberedelsene og prosessen  han hadde  med ulike problemstillinger (2009). Feks: Skulle det bli 2 eller12 bøker. Det ble 6 som vi kjenner.

Så skal man ta kontakt med de han har fortalt om i boka og omtalt med navn. Det synes han både var en vanskelig og spennende utfordring. Men onkelen hans, farens bror Gunnar lager trøbbel.
Uff dette er ganske ekkelt men samtidig utrolig følsomt og fint skrevet. Han skriver om sine opplevelser og Gunnar har totalt snudd alt på hodet. Her er det snakk om øynene som ser og hva de ønsker å se.

Han utleverer seg som en utrolig følsom og flott fyr som virkelig har ambisjoner om å få alt til for alle boka omhandler. Hvordan hans redsel for Gunnar og hva han kan drive det til synes jeg er ganske så flott skildret.
Som forfatter kan han jo ikke endre navn på alt og alle da har ikke fortellingen samme drivkraft.

Han føler seg nærmest forfulgt av Gunnar, og er svært usikker på hva han kan drive det til. Gunnar truer med rettsak og er skikkelig forbannet på Karl Ove, Yngve - broren, men mest på moren deres som har ødelagt deres familie og ry.mm   .

Morsomt å lese at han er opptatt av bloggere og hva de skriver.

Han synes han gjør for mye i heimen og Linda krever for mye av han, han skriver ca 5 timer om dagen og tar halvdelen av alt arbeidet i hjemmet med unger osv.
Penger har han et merkelig forhold til, særlig penger på kort, hmmm...

Knausgård er funderer mye over litteraur, filosofi og relgion litt......for mye noen ganger..til det kjedsommelige, pirk!
... så i kappitel 35 fikk jeg nok, da var det full stopp i hele sommerferien,  orket jeg ikke mer!!!!!!!

Gikk på igjen  med ny energi nå i påsken!
Det var greit med en liten pause og dennne biten kunne egentlig ha vært skrevet som ei egen bok, som bok 7.
Han skriver om Hitler, massevis av historier om hvordan han mistet sin far, ..........
Hvordan han som mislykket kunststudent ikke kom inn på kunstakademiet, men lot som.
Tragiske år hvor han levde helt på kanten av fattigdomsgrensen og måtte gå til suppekjøkken for å få mat. Dette var spennende historier å høre om.
Den siste delen av boka likte jeg best!

Anders Ribu har lest inn  alle bøkene og han er dyktig!

3 kommentarer:

 1. Jeg har ikke orket å lese de bøkene. Jeg liker ikke at han utleverer så mange. Det blir for privat. Synes ikke du det?
  Se på alle de vakre blomstene jeg fant på Hagemessa på Lillestrøm i helgen. Det blir man godt humør av! Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene er kjempebra, at han utleverer mange? Mest seg selv og sitt liv.
   Han er en dyktig mann som mange er negativ til helt til man egentlig har lest hva han har skrevet selv. Det er noe annet en det pressa drar frem. Alt bråket onkelen og pressa har laget, har gitt han publikum som ikke stemmer med innholdet i bøkene.
   Jeg var negativ i begynnelsen, men så fant jeg ut at dette var spennende skrevet av en følsom mann som tør å fortelle om livet slik det er.

   Slett
 2. Kanskje jeg må ombestemme meg og lese. Får se til sommeren når jeg har god tid.
  Hvordan går det med ribbena? Hilsen Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!