søndag 8. juni 2014

Sendker Jan-Philipp "Kunsten å høre hjerteslag"En merkelig, fasinerende og fengende vakker historie fra Burma.

Tin Win er forsvunnet fra sitt hjem i New York og fra sin familie. Hvor har den vellykkede advokaten forsvunnet? det er ikke spor etter han, bare mange ubesvarte spørsmål som datteren Julia vil ha svar på.
Hun drar tilbake til farens hjemland Burma for å prøve å finne ut av hva som har skjedd med faren. Det har gått fire år siden han forsvant og et gammelt kjærlighetsbrev som faren skrev til en Burmesisk kvinne som aldri ble sendt har dukket opp.

Julia har aldri vært i farens hjemland Burma og vet lite om hans oppvekst. For henne var han bare hennes far og hun var glad han. De var en liten standard familie, med en bror, Julia, mor og far. Forholdet mellom foreldrene var nok ikke det beste skjønner vi, men de holdt sammen i over 30 år.

På et te hus i byen Kalaw 1300moh møter hun en mann som sier han kjenner hennes historie. Det forskrekker henne og hun tror at han bare vil lure henne, men så skjønner hun etterhvert at OBa snakker sant. Det er først i slutten av boka jeg skjønner hvem han er.....spennende!

Her kommer den fantastiske kjærlighets historien om Tin Win og MiMi, nesten for utrolig!
Tin Win som er født under et uheldig stjernebilde. Faren dør og moren forlater han, uff og uff!
Sochi, en kvinne som både har mistet mannen og barnet sitt tar hånd om Tin Win.

Jeg vil naturligvis ikke røpe hele historien, men hvordan MiMi var Tin Win sine øyne og Tin Win hennes ben var rørende vakker. En lavmælt bok om savn, kjærlighet og den ukjente historien som våre foreldre har og ikke videre formidler, historien om våre egne foreldre som vi kanskje ikke kjenner?
Selv om dette er en konstruert roman, får man et fint bilde av kulturen, troen og landet.

Jeg likte boka utrolig godt!
Bok nr 2 "Kunsten å være den man er" ser jeg frem til....

Lest av Charlotte Grundt og Haakon Strøm
Spilletid 8t24min, 2013 Cappelen Damm

4 kommentarer:

 1. Flott omtale! Jeg likte også boken godt, men har ikke somlet meg til å skaffe meg den neste boken. Takk for at du minnet meg på det, nå skal jeg få fingeren ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. En eksotisk og spennende historie, nesten for utrolig til å være sann, men det er en roman

   Slett
 2. Høres ut som en spennende roman som jeg kunne tenkt meg å lest. De har boken som pocket og den skal jeg bestille når jeg får medlemsbladet i hus for akkurat nå husker jeg ikke medlemsnummeret.. Dumt at jeg ikke skrev den opp.. Flott omtale synes jeg..

  Varm hilsen fra nord

  SvarSlett
  Svar
  1. En bok man skikkelig kan drømme seg vekk i, men samtid tar den opp essensielle temaer på hvem man er og hva man har opplevd i sine unge år.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!