mandag 4. januar 2010

Juleferie i Andalucia

Dette er noe annet enn kalde nord. Her er vi på borgen i Malaga, Alcazaba. Det får oss litt bort fra julestress og slike tanker. Her kan man drømme seg vekk og lengte seg til sommer.Ja, julegater er det massevis av i Malaga, utrolig vakre og fargerike. De er svært berømte, og mange kommer til Malaga for å se dem. "Malaga ciudad de la luz en navidad" lyder reklamen.


Vi bodde i Benalmadena, ca 50 min med buss fra Malaga, mange flotte motiver å leke seg med.
Her ser vi litt av en palme, flott tekstur.
Ronda er et must når man er i Andalucia, dette er Spanias eldste hovedstad og ligger fantastisk til oppe i fjellene bare 90 min med buss. det var skumelt nok, utrolig bratt og svingete med bussvrak i elva nedenfor.
Ronda har denne fantastiske steinbroen som stod ferdig i 1793, etter 42 års byggearbeid.
Romerne gjorde denne byen til en festningsby, og gav den navnet Arunda. Men det var araberne som tok den som sitt viktigste støttepunkt i Sør-Spania. Herskerslekten Omayidene utpekte den som hovedstad i fjellprovinsen Takurama.

Med stor sans for skjønnhet og dramatisk utsikt bygde den mauriske sultanen og hans stormenn sine palasser helt på kanten av stupene. De arabiske bygårdene ble seinere overtatt av de spanske aristokratene.

Først på slutten av middelalderen , i 1485 ble Ronda gjenerobret av de kristne, under kongeparet Ferdinand og Isabella. Mye spennende historie og lese om dette stedet.


I Mijas, det er en av de hvite byene oppe i fjellene. Her tilbrakte vi den 24. desember, til vi ved 5 tiden tok bussen tilbake til Benalmadena. En flott dag, og på kvelden var deilig og sitte på terrassen til regnet kom ved midnatt.Det var en del regn, men pytt.
Det var mye flott å se, fotografere og gå lange turer på standa. En herlig juleferie.

2 kommentarer:

  1. For noen fantastiske bilder. Dette er et Spania som treffer mitt hjerte!
    Fra Tønsberg

    SvarSlett
  2. Vanvittig bra bilder! Og tusen takk for reisetips!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!