lørdag 28. mai 2011

Arnold og dagboka. 1942

En gjeng ungdommer.
Tordis Løkaas, Marsel Kleppan, Reidar Albrigtsen, Margarethe Tommesen, Astrid Nystad og  
Kåre Buristrand.
 Jeg fant bilde med disse navnene bakpå, de er slurvete skrevet og jeg kan ha skrevet feil?!


Nå har det vært et langt opphold med historier fra Arnold sine dagbøker,siste var dette: Stamsund, Lofoten 1942, men her kommer det mere:

April 1942.
Arnold var så lykkelig over å være kommet hjem igjen. Han synes det var hardt og slitsomme dager i Stamsund. 2 april er skjærtorsdag og Arnold står opp og koker kaffe til moren og Marsel kl 6.30. Det er så godt å være hjemme igjen skriver han.

7 april har mor( min bestemor) bursdag. Da står Arnold og Asbjørn for piskingen av fløte og pynting av bløtkake. Om ettermiddagen er alle fra Løvdalen på kaffebesøk og de synger og spiller til langt på kveld.

April er ustadig og en dag er det mye snø så Arnold(18 år) og fetter Asbjørn(10 år) har snøballkrig. Noen dager etter er han og Marsel ute og prøver kanoen. (mer om kanoen her bygge-en-kajakk-1938.html)

Han synes det var fint å få gå og pusle med kaninene og våronna det var mye bedre, enn slitet med å henge fisk 10-12 timer i døgnet. Han liker mye bedre å jobbe med dyr og jordbruk. I slutten av april begynner han å trille ut gjødsel, mens Marsel driver å maler og tegner inne i stua.

Arnold er litt fortvilet over seg selv. Han er elev ved korrespondanseskolen men, sliter veldig med å komme igang med lesingen igjen. Han har bet. for kurset og vil gjennomføre.Det kostet han faktisk 10 kr pr. mnd. Han tar fagene engelsk og nynorsk.

Pappa får inkalling til AT,  det står for arbeidstjenesten og må dra avgårde den 30 april.

Et dikt/tanker som Arnold skrev i april boka.
Dette er vakre ord om en heim!

2 kommentarer:

 1. Spennende... Har et barnebarn med fødselsdag den 7 april!
  Gleder meg til å høre mer om Arnold, og fullførte han kurset?

  Ha en fin lørdag..

  SvarSlett
 2. Morsomt med nostalgiske bilder!
  Marcel jobbet tydeligvis veldig seriøst med malingen.
  Det var godt Arnold kom seg hjem igjen, siden han tydeligvis ikke trivdes i Stamsund. Og han slet med motivasjonen, som så mange av oss kan kjenne seg igjen i ofte.
  Romantisk dikt :)

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!