tirsdag 15. november 2011

Henriksen, Levi "Dagen skal komme med blå vind"

Vi er i Skogly, i et typisk norsk bygdemiljø i nærheten av Kongsvinger. Mikael Hildonen  er hovedpersonen i boka, han oppleves som en skikkelig "Harry" i starten , men det viser seg etterhvert at han er en helt annen enn den tatoverte, tøffe fyren i fra introen av boka. Han har studerte i tre år til metrolog i Oslo,  men  verden ble snudd på hodet når foloveden som var gravid dør.
Jeg vil ikke fortelle mer om innholdet, den må leses.

Det er en bok som penser innom mange sider og er en utrolig vakker, spennende og gripende bok på mange plan. Mikael Hildon har blitt oversett av sin far og flere familie tragedier rulles opp.
 Historier om Mikael som blir truet på livet som går mot krimsjanger. 
Barnevernet som prøver å hjelpe, men roter det bare til for niesa Daniela......og... Moren som er blind, sosialrealisme. 
Fortellingene om det finske folket, historie. 
Kristine fra Latvia, som blir "kjærestehistorien" i boka osv.
Mange ulike historier og  sjanger i en flott fortelling som rulles frem. Det er fortalt på en rolig avdempet måte som får deg til å bli sittende og høre.......denne må du bare må lese selv. 

Dennne boka er bare  fantastisk fin og herlig!
Egentlig liker jeg det best at en skuespiller leser, men når den herlige kongsvinger dialekten slår igjennom er det ok tross alt.

spilletid 8t 54min
lydbokforlaget 2011

2 kommentarer:

  1. Du sluker bøker fortere enn jeg greier å følge med! Lurt med lydbøker på den måten at man kan få gjort andre ting samtidig.
    Jeg er en langsom leser som helst vil ha bøkene inn gjennom øyet.

    SvarSlett
  2. Ja, det er så fint med lydbøker at da får man gjort mange ting samtidig. Jeg syr, jobber på verkstedet, kjører bil og tar vasken i heimen samtidig.
    Dette var noe jeg lærte meg når jeg tok norsk GF og vi hadde en roman i uka å lese samtidig med jobb i skole, og heimen.

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!