onsdag 29. desember 2010

Bøker: "Min kamp 1" av Knausgård

Jeg startet med bok nr 4 og så ble det bok 5. Jeg ble bergtatt.
Bok nr 1, er egentlig en introduksjon av mye av det som fortelles i bøkene 4og 5.

Bok 1, har et heftig temprament, raske skiftninger og nevner litt om ting vi hører om seinere i bøkene.
Den er bare kjempebra, skjønner at det var den jeg burde begynt med!
Jeg blir bare dradd med i fortellingen og griner med han.
At en mann tør å grine så mye er litt sjokkerende. Han blottlegger alle indre følelser.
Hans fortellinger fra han var  barn, ungdom og voksen. Han legger ikke to hårstrå imellom. Modig man, når han forteller om sin skjebne, sine drømmer og lengsler!

Jeg har opplevd å miste alle mine eldre: mor, svigerfar og ste-svigermor i løpet av 14mnd, så det handler nok om rett bok til rett tid for meg. Kansje det er noe av grunnen til min lengsel, mitt tankespill, eller etter å få aksept og utløp for noe som fenger meg ekstra???

Men, jeg har ikke opplevd at noen har gått så til grunne som faren og farmoren til Karl Ove. Stakkars unge menn som må ta tak i all den dritten og rydde opp.

Det må bli nr 2 også..............(den er det lang ventetid på, på biblioteket)

4 kommentarer:

 1. Du og Nina er de eneste damene jeg har truffet som liker Knausgård.Morsomt.
  Jeg er også veldig fascinert av Knausgård,han beskriver så mange tanker man tenker som er vanskelige å utrykke.Jeg har nå lest alle 5 bindene av Min kamp.Han er en glimrende forteller.Min fornemmelse er at hele prosjektet er ganske kynisk og sentimentalt som et bilde på vår tid,men det er stor literatur.

  Også har jeg lest "En tid for alt"Den handler om engler og bibelhistorien, en helt annen sjanger men virkelig en kjemperoman.

  SvarSlett
 2. Hørte du eller leste du denne? Lurer litt på hvordan lydboka fungerer skjønner du :-)

  SvarSlett
 3. jeg hørte den som lydbok. Lest av Anders Ribu.
  Han er veldig flink til å lese. Det er han som har lest inn hele serien "min kamp".
  Det er noen ganger jeg ikke orker å høre boka som opplsning, hvist opplesern er dårlig.
  Men, denne kan anbefales som lydbok.

  SvarSlett
 4. Jeg har lest alle fem Knausgård-bøkene, og venter nå i nesten åndeløs spenning på nr. 6! Det er mange damer - nesten flere enn menn tror jeg - som har trykket disse bøkene til sitt bryst. Akkurat hva det er med disse bøkene som går rett hjem hos så mange, tror jeg kan oppsummeres i ett ord: gjenkjennelse! Og det handler ikke spesifikt om mannsrollen, selv om forfatteren er mann, men om det å være menneske i vår travle tid. Pluss at det som regel "er" noe i alle familier, og som derfor gjør at så mange høyst forskjellige mennesker elsker disse bøkene.

  Jeg gleder meg for øvrig til å lese Knausgårds to første romaner. De står fremdeles på vent - i godt selskap med en haug med andre uleste bøker, som jeg gleder meg stort til å lese!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!