torsdag 12. april 2012

Jacobsen Roy "Anger"En fantastisk flott roman om mennesker som sliter og gjør mye dumt, men som tittelen sier - anger.

Boka har to forteller stemmer. Den en er faren Hans Larsen  som vi møter, han er 72 år idet han kommer ut fra fengselet etter å ha sonet en dom på 10år. Han får ut sine eiendeler og han finner igjen et brev fra datteren. Dette brevet ville han ikke åpne og lese før friløsningsdagen. Brevet fra datteren og er 9år gammelt. Der får han vite at kona er død og hun (datteren) vil ikke tilgi han.
Utrolig mange flotte tanker og refleksjoner som Hans har over alt som har endret seg på 10år. Boka griper meg fra første stund. Hvordan han oppsøker sitt gamle miljø, hvor går man når man har sittet inne i ti år?

Hans blir påkjørt og havner på sykehus. Der blir han kjent med Arthur Amlie som ligger der og kona hans,  Agnes.
Det blir en spennende endring i hans tilværelse og boka dreier tematisk og vi blir kjent med en annen side av Hans. Dette kan jeg ikke si mer om her.....noe av storryen

Marianne er den andre stemmen, hun er en datteren på 30 år, med et barn Gretha på 6år. Hun roter seg bort i en motorsykkelgutt på 22år og finner litt ro i han, men han er heller ikke til å stole på. Hun stoler ikke på noen, selv ikke sin beste venninne. Hun tester ut og er utrygg på alt. En dag tar hun mot til seg å forteller venninnen at hun har vitnet falskt mot faren, det blir en dreining i hennes liv. Forholdet mellom far og datter har vært helt perfekt, og hun forgudet nesten sin far inntil rettsaken. Hvorfor gjør man slikt?
 Egentlig er det et vakkert portrett av et far-datter forhold.

Jacobsen er en stor kunstner med ord, jeg elsker måten han forteller en historie på.
Mange vakre poetiske setninger, situasjoner og uttrykk i teksten.
En vond og vakker historie!
En knallgod og spennende bok.

Lest av Helge Winter -Larsen. Han leser med en utrolig innlevelse og det er veldig bra, ca 8timer
Lydboka er fra 2011

5 kommentarer:

 1. Flott omtale av en bok jeg har liggende på vent! Tror jeg må få lest den snart! Lysten våknet definitivt etter å ha lest din omtale!

  SvarSlett
 2. Du omtaler boka på en måte som får meg skikkelig nysgjerrig på få med alt. Har notert meg den bak øret og på pulten her. Kan være svært aktuelt ved første anledning. Sskal forresten bestille enda ei bok snart, da kan denne være aktuell å få med samtidig. Takker for tipset og den fristende omtalen.

  Med det samme vil jeg takke for en svært hyggelig kommentar hos meg og for omsorgen du gir. En og annen gang er det godt også, selv om en innehar egenskaper for å finne det positive i omtrent alt. :) Aldri så galt at det ikke er godt for noe. :)

  Hei så lenge, og som vanlig var det interessante historier om historien du serverer ellers her. Takk for serveringen og ha flotte dager med "vinden" i samme retningen som du og dine går i tiden fremover.

  SvarSlett
 3. Høres ut som en lesverdig bok.
  Jeg holder på med Marie Hamsuns "Regnbuen", men det blir bare litt hver kveld, så det går sakte.

  SvarSlett
  Svar
  1. om det går sakte eller fort spiller ingen rolle, bare man liker det. På slutten av 90tallet leste jeg alle bøkene til Her og FRu Hamsun. Jeg hadde litt dilla på dem pga store filmer som var da osv. Marie hadde det ikke så greit, hun var sin mann for underdannig og tok seg ikke nok tid til å skrive selv. Men slik var det jo den gangen!

   Slett
 4. Det hørtes ut som en god bok, skal notere meg den..... Akkurat nå er jeg inni en lesetom tid..... leser kun avisen og fotobok, men leselysten kommer nok tilbake håper jeg.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!