onsdag 5. mai 2021

Nå er alt arbeidet samlet mellom to permer!

 

Ja, så er ble den endelig ferdig! 
Noen ord under fra forordet i boka.

«Smykker til unike kvinner»

Det er et feministisk prosjekt, hvor formålet er å hedre ulike kvinner. Kvinner som har betydd mye i sin samtid, viktige i nåtid og inspirerende for fremtiden. Dette er kvinner som har bemerket seg og gjort inntrykk på meg, gjennom det jeg har lest om, eller av dem. Et prosjekt jeg har jobbet med, over flere år.

Jeg har latt meg inspirere av disse kvinnene sine liv, hva de har utført og eller huskes for. Jeg har laget et smykke som symboliserer hver enkelt av disse unike kvinnene. Inspirasjonen har vært hva den enkelte kvinne har jobbet med eller gjorde i sin tid. Hva som særpreger/særpreget hennes arbeid eller henne selv, opplevelser hun har hatt i livet eller noe hun har blitt kjent for. 

Dette er et prosjekt som bygger mye på det litterære, dvs. bøker jeg har lest om dem. Jeg ønsker i denne katalogen/boka å formidle i noen setninger deres historie, hva som har inspirert meg og hvorfor nettopp hun har blitt valgt.

Mitt hovedmateriale er sølv, noen gull detaljer, ulike edelsteiner, perler eller steiner jeg selv har funnet i Mjøs-kanten. Noen smykker er laget i treverk, med sølv detaljer, eller med en mix av andre materiale. Smykkene har to funksjoner, de kan henge på veggen som bilder, eller bæres.                                                                                                                       

Alle smykkene er derfor helt unike i formuttrykket og i materialvalget. Materialvalget er viktig for å få fram det ønskede uttrykk i kvinnens personlighet, hva den enkelte likte/liker, brukte livet eller fritiden sitt til.


Hulda sitt smykke har jeg naturligvis laget i tradisjonell bunadsstil, montert bak glass med foto av min Hulda Garborgdrakt, som bestemor sydde til sin konfirmasjon i 1915.


Disse bildene er kjappe mobilbilder, men en illustrasjon. 
Har sendt Facebook melding til Åse Kleveland, så håper hun leser meldingen, med diverse bilder. 

Ellen Vahr skrev om Anne Brannfjell i boka "Gaven", Anne var fra Gjøvik og hun lærte mye om blomster og de helbredende effekter de kan brukes til i medisin av Elsby som kom fra Biri, det er på Biri utstillingen er. (Dette bildet ble veldig grått.) 

Jeg har også med bilder som viser inspirasjonen min til hvorfor smykket ble slik!
Boka ble på 97 sider. 
Håper mange kommer og ser utstillingene på vakre Fjordheim!
Min i galleri Anton og Marit sin i huset, i Lisesalen.



15 kommentarer:

 1. Så fantastisk, Ingun! Gratulerer! Hele dette prosjektet er så bra! Hvor kan jeg få tak i denne boka? Den bare må jeg ha! Klem fra Jorun

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan sende deg boka, send adressen din på e-post til meg.

   Slett
 2. Gratulerer så mye Ingun!Dette ser helt fantastisk ut, for et arbeid det må ligge bak. Om ikke bøkene blir revet bort før utstillingen er ferdig så vil jeg gjerne kjøpe et eksemplar. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boka koster 175 kr, Så mye koster det å få den ferdig meg trykking og alt annet. Så prisen er selvkost, men jeg har noen søknader inne så jeg håper på noe støtte, men har ikke fått svar enda. Nå får vi se hvordan det går med salget.

   Slett
 3. Gratulerer så mye med spennende prosjekt! Dette kunne jeg tenkt meg å se. Lykke til videre! Vil også gjerne ha boka. Hva er e-postadressen din?

  SvarSlett
  Svar
  1. NB: jeg må selge den til selvkost 175 kr, se svaret over,

   Slett
 4. Veldig kjekt å lese om utstillingen og ikke minst om boken som nå er ferdig, for en jobb du har hatt! Jeg har også lyst å kjøpe boken, og har luftet for gubben om ikke vi kan kjøre om Hamar når vi skal nordover til sommeren :)

  SvarSlett
 5. Takk, jeg ble godt fornøyd med boka.
  Ja, kom gjerne innom Hamar til sommeren, det hadde vært hyggelig!

  SvarSlett
 6. Fin! Resultatet ble flott :)
  Jeg kommer for å se utstillingen. Skal kjøpe katalogen da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott, send meg et lite vink når du skal dit. Jeg kommer til å være der mye, jeg bor bare en halvtime unna. Hadde vært morsomt å treffes:)

   Slett
  2. Skal sende et vink. Tror det blir den siste helgen i mai.

   Slett
 7. Veldig fin bok og en aldeles nydelig utstilling på Galleri Fjordheim. Gratulerer, Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit, det var hyggelig å høre. Jeg er så glad for at det ble sol og fint vær og at man kunne være både ute og inne. Jeg er godt fornøyd, selv om jeg ikke solgte noen av kvinnene mine,så solgte jeg mange bøker. Så jeg er godt fornøyd og folk kjøper gjerne ikke slik smykker på impuls. :) Hyggelig å se deg igjen!

   Slett
 8. Jeg er så glad på dine vegne for at alt ble klart til utstillingen, og at åpningen var vellykket.
  Her ligger det utrolig mye arbeide bak, både for å tegne og lage smykkene, og å skrive boka.
  Det må være en lettelse at alt er i boks.
  Jeg hadde jo håpet å kunne reise opp på hytta i pinsen, men med dette været blir vel ikke veien åpnet dessverre. Jeg kontakter deg hvis jeg skal oppover. Hadde vært flott å se utstillingen.
  Lykke til videre! Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært der hver gang det er åpent. Jeg liker å prate med folk om hva jeg har laget og liker å være tilstede.
   Send en melding til meg, så skal jeg se om vi kan møtes der. Utstillingen står til 6 juni. Her regner det bøtter i dag!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!