tirsdag 2. oktober 2012

Arto Paasilinna "En lykkelig mann"


En roman man blir skikkelig glad og opptimistisk av.

Vi er på småbyen Granbacka i Finland på tidlig 60 tallet. Der er de ganske så skeptiske til alt som er nytt og alle nykommere og deres fantastiske ideer og arbeidsiver. Ingenør Akseli Jaatinen kommer til byen for å bygge en betongbro. Han er real og grei mot arbeidsfolkene, men kommunens folk havner han fort i klammeri med.
Da Jaatinen forelsker seg i kommunesekretæren Koponen går alt på tverke og han mister jobben. Dette tar han med største ro og blir enda mer driftig. Han kan få til alt mulig kan man tro, både tvillinger- to koner og alle arbeiderfolkene på sin side.  
Her er det så mye morsomt som skjer og boka er full av historier.  Bygdedyret finnes også i Finland skjønner man og det er utrolig hva som skjer med byen og Jaatinen.

Denne må bare leses selv. 
Jeg anbefaler denne om man er sliten og lei, man får energi av den!

Jeg storkoste meg i 5timer med Kyrre Haugen Bakke som en dyktig tolker av boka. 
Boka er fra 1976, lydbokutgaven fra 2011

2 kommentarer:

  1. Morsomt at du også likte denne boka! De siste Paasilinna-bøkene jeg har lest har vært sånn helt passelig, men akkurat denne var fornøyelig!

    SvarSlett
  2. Høres ut som dette kan være en vitamininnsprøyting i mørke høstkvelder :)

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!