mandag 15. oktober 2012

Kreta, Paleochora 2 delMange kule hårfrisyrer å se.... 
Vi fant ut at vi skulle ta rutebussen over fjellet til andre siden av Kreta

 Det var en utrolig flott busstur som minnet meg om Colombia. Der var det kaffe og bananer, mens her var det oliventrær. Men det var stemningen, fjellene og de bratte vegene som minnet meg så mye om Andesfjellene. (bilder fra bussvinduer blir aldri bra)

 På toppen var det helt goldt, bare lava og stein. Utrolig spennende, men vi kjørte forbi en kræsj med en ganske så skadet person liggende i vegen. Så vegene er farlige! Ta bussen, det tar 2timer!

   

 


Over noen typiske greske inngangsdører og sjarm bilder!
Paleochora er en vakker og stille by, med mye gammel bygningsmasse og rolig stemning. Den regnes for den byen der hippiene holdt mest til og det sies det at den ikke ble oppdaget før på tidlig 1970 tallet av masse turistene???


Så satt vi der i Paleochora og ventet på bussen hjem, helt nede ved havet på en benk. 
Der kommer to kollegaer med fam. vandrende, verden er ikke stor!


Steinar som er en ivrig gitarspiller på klassisk og el-gitar, fikk kjøpt seg Buzuki i Chania. Så nå er han ikke tilsnakkens mer, han sitter og klimprer på denne hvert ledige sekund. Men øvelse gjør mester..............
Dette er baksiden, en nydelig form. Foran har den nydelig intarsia arbeid.
Flott håndverk, den er som en vakker skulptur synes jeg!

En vellykket flott ferietur, men uff så kaldt det var på Gardermoen!
Vinterdekkene har kommet på nå....

6 kommentarer:

 1. That beautiful, beautiful photos, I like the colors and those beautiful landscapes. A greeting.

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Turen til Arles er ikke ferie, vi har med oss franskelevene, men det synes ikke på bloggen min. Har egen blogg for avdelingen som oppdateres når jeg kommer hjem. Skal gi deg adressen senere!
  Ferien var via New York, den har jeg ikke hatt tid til å lage så mange poster om ennå.
  Har alltid sagt at Kreta er mitt andre hjemland. Lengter dit. Har aldri vært der i høstferien, men sommer og en påske som var en temmelig kald opplevelse! Snø på toppene.
  Nå står jeg ansvarlig for guiding i det greske teateret, arenaen, termene og kirken med klosteret i morra, så jeg får forberede meg med å finpusse manuset ;:OD)

  SvarSlett
 3. Fine bilder, veldig artig å lese!

  SvarSlett
 4. Herlig frisyre! :)
  Nydelige naturbilder og herlige farger på dører og vinduer.
  Buzuki-klimpring er kanskje ikke det verste man kan høre på? :)

  SvarSlett
 5. Takk for mange hyggelige kommentarer.
  En reise til Kreta kan være så mangt, noen ligger bare å soler seg, andre vil se seg omkring. Vi er i siste kategori og synes at det er mere spennende å oppleve stedet og områdene rundt omkring, enn basengkanten i timesvis. Jeg velger havet istede for basseng.

  SvarSlett
 6. Takk for titten.:) Farlige veier skremmer meg litt, selv om jeg sitter i buss. Skulle tro jeg var immun etter mange turer i bil og buss i Andes, sør på Gran canaria, Argentina, Mexico, Bolivia, Roma, Amalfikysten , men nei

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!