mandag 22. oktober 2012

Utstillingen Kunsthåndverk 2012, Oslo

Dette er Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling, Kunstindustrimuseet i Oslo

 Denne tekstilen av Karina Nøkleby Presttun er imponerende.Tittel: "molotovcocktail" str. 170 x 229 cm. Hun har to år tidligere hatt med slike spennende verk i noen lignende teknikk, med menn. Under ser du nærbilde, små detaljer med lag på lag som er laserskjært og det 3D i bildet som er nytt av året i hennes bilder.

 May Bente Aronsen var og fortalte hvordan hun satt og skar ut dette store bildet i filt. Etter at hun hadde sittet og tegnet det på data i photoshop. " Resonance" heter dette vakre teppet som var stort! 245 x 354


 

 Detaljer og hvordan hun har limt i sammen filten til et stort flak, deretter for å skjære vekk!
 Linjene blir viktige, de holder det sammen og er en del av alt, som skaper lys, skygge og rom

Denne flotte vegg dekoren var også imponerende, med sirkler som var passive eller aktive. 
Dette er det Kiki Prytz Wilhelmsen som har laget. "Gul sirkel" 200 x 255

Nærbilde

 Pål Vigeland sitt fat "Syv sirkler" i patinert kobber var fasinerende vakkert. Ø 70 cm

         Sirkler i alle variasjoner og materialer. Utstillingen viser mer enn 50 ulike verk.
Kari Mølstad og Yngve Havstad kommer fra Lillehammer, med glass som er ganske ulikt i form, bearbeiding og uttrykk. Under,  er det metallarbeid i sølv av Åse-Marit Thorbjørnsrud og Keramikk av Torbjørn Kvasbø. Begge med sirkler eller pølser utført i ganske så ulike teknikker, str og materialer


 


Men det er ikke bare sirkler der. Denne kjolen laget av sorte denimbukser er en av favorittene mine. Armando Enrikquez Santos er kunstneren bak denne.


Det var en flott monter utstilling i år synes jeg, med mange spennende ting og en informativ, morsom katalog. Dette er bare noen smake biter, utstillingen står på Kunst industrimuseet, Oslo til 9 desember.
Vell verd et besøk!2 kommentarer:

 1. Dette skulle jeg gjerne vært og sett!
  Jeg har brukt mye sirkler i maleriene mine.
  Føler behov for å komme meg ut og se litt kunst snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes denne utstillingen var bra, mange spennende ting å se.
   Så håper du fått sett den.
   Jeg skulle gjerne hatt mere tid i Oslo, men noen timer går fort. Stenersenmuseet, det nye står på min ønskeliste nå, der skulle man ha vært!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!