lørdag 7. september 2013

Film: IL Capitano,Du må ta ansvar og stole på deg selv og dine valg, det er ditt liv!
En utrolig sterk film!
Det er ikke ofte jeg skriver om filmer jeg har sett på Dvd, men denne må jeg skrive om.Dette er en film med manus av Per Olov Enquist i samarbeid med Jan Troell. Det smaker dynamitt- og det var denne filmen!
Filmen bygger på en virkelig hendelse fra Vasterbotten nord i Sverige fra sommeren 1988.

Jari er en ung mann som har utrolig mye energi og ikke reagerer  helt som alle andre, pent fortalt.. Minna er kjæresten som blir med på alt han gjør og sier. Han styrer hennes liv og kjefter på henne når hun blir gravid og blir desperat. Han stjeler alt mulig og de stjeler biler og lever det ville liv.  Han sitter inne og hun tror hun er kvitt han, men nei.
En dag er han på døra igjen og de ute på villmannskjøringen og på veg til det såkalte drømmelivet, hva det nå skulle være i deres situasjon? De spiller kort om de skal kjøre til høyre eller venstre.
Men en vakker sommernatt stjeler han en sykkel og blir sett. Da kommer noen etter dem og de flykter, han dreper faren, moren og sønnen på 13 år. Hun gjemmer seg i bilen. De blir tatt, men Jari setter all skyll på Minna, alt er hennes feil. Rekonstruksjonen er helt sjokkerende å se.

En forferdelig historie, med scenebilder som kan ta pusten fra deg når du ser filmen. Så vakkert landskap, filming og skuespillerprestasjoner.
Dette er en film som alle unge bør se!

En historie fra vår tid, som skjer hver dag og det fins mange mennesker som Jari der ute.
 Men hvorfor blir man slik? Hvorfor slår jenter seg sammen med slike personer?
Man må innse at alle mennesker har et personlig ansvar og ikke bare kan si
"Det er ikke min skyld" eller "jeg vet ikke hvorfor..."
En film man absolutt bør vise til ungdom!
En av de sterkeste filmene jeg har sett på lenge!
Dette er en terningkast 6 film etter min mening.

Den vant SØLVBJØRNEN ved Berlin Filmfestival i 2008
Spilletid 104 min


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!