søndag 15. september 2013

Bjørnstad Ketil " Damen i Dalen"


Siste bok i trilogien om pianisten Aksel Vinding, om livslengsel og forsoning.

Debuten i Aulaen gikk flott, med stormende flotte kritiker. Men han faller sammen i sjokk etter at hans kone Marianne begår selvmord. Dette blir litt vell mye for han og det ender med at han prøver å ta sitt eget liv. Han blir reddet og symbolsk nok av en jazz musikeren Gabriell. som prøver å få han til å se på livet med andre øyne.
Han blir ikke betraktet som Mariannes mann i begravelsen, men treffer hennes søster som inviterer han nordover til Kirkenes.
Han avbryter etterhvert alle impresarioerens planlagte konserter og drar nordover. Litt merkelig, men plutselig begynner han og drikke noe helt voldsomt og må ha alkehol?. Litt kjapp overgang der!!!

Aksel blir besatt av distriktslegen Sigrun som Mariannes søster, hun er gift med Eirik som jobber på folkehøgskole. Dette forholdet er det mesteparten av denne boka handler om, men det går ikke slik vi tror.
Han er forvirret og drømmer utrolig mye rart og vet nesten ikke hva som er hva tilslutt.

Musikken og hans innlevelse i den er flott, men historien blir nesten litt trivial lektyre av og til,for banalt.
Men spennende og underholdene nok til min daglige bilferd på R25.

Utkom i 2009 lesetid ca10t opplest av Haakon Strøm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!