søndag 8. september 2013

Bjørnstad Ketil "Elven"

2, bok i trilogien om pianisten Aksel Vinding

Aksel Vinding bruker mye energi for å komme over at kjæresten Anja Skoog sultet seg til døde. Både hun og faren hennes, den overbeskyttende pappaen Bror dør i første bok. Han begikk selvmord og skøyt seg i kjelleren.
Aksel synes livet er vanskelig men tross alt fortsetter han med pianotimer hos Selma Lynge, som vil at han skal debutere i Aulaen den 9 juni 1971, på hennes 50årsdag.

En dag Aksel er å vandrer i hjemtraktene på Røa, da  han ser en lapp om rom til leie. Det er Marianne Skoog som har satt opp lappen og Aksel finner ut at han flytter dit siden hun har et flott flygel han kan spille og øve på til debuten. Marianne, gynekologen er på jobb det er en av de som startet sosialistisk legers forening. Morsot trekk!

De innleder et forhold, men er det Anja han ser i moren?
Hva ser han i Marianne som er 17år eldre enn seg? Er et lengselen etter en mor som også er død?
Her er det mye veivalg og moralske dilemmaer som må taes.
Han skal debutere i Aulaen den 9.juni 1971, klarer han det?

Boka han mange vakre lydklipp innimellom som passer veldig bra. Det er en kunstnerroman som absolutt bygger på ting jeg skjønner Ketil har vært med på og har opplevd dette, i samme tid/ epoke og med det samme perspektiv. Dette er også mitt ungdomsmiljø med Klubb 7osv, det er spennende og lese om. Boka har en del fallgruber og er litt lite sansynlig noen ganger, men jeg liker tidsskildringen fra Oslo 1970.

Denne andre boka i serien er også lest av Haakon Strøm, fint, behagelig og godt lest.
Spilletid 13.09. 50

2 kommentarer:

  1. Ja slik blir det når man kjører 6 mil hver dag, pluss litt kø.
    Da får man hørt mye lydbøker og en effektiv bruk av tiden!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!