lørdag 26. oktober 2013

Jonasson Jonas "Hundreåringen"


En fortelling som har mye historiske i seg, men tar litt for mye av!

Vi møter Allan Karsson som stikker avgårde fra sin 100års fødselsdag på gamlehjemmet. Dette vil han ikke være med på. Med tøfler på beia kommer han seg ut av gamlehjemmet og går til buss stasjonen. Der begynner egentlig to parallelle historier som er ganske så ulike. 

En historie om den litt naive, men smarte Allan(eller er det omvendt) som bare lar ting skje  hva han har opplevd i sine 100 år. Det er ikke lite, alt fra å sitte i  fengsel til å komme seg rundt i verden. Være på rett plass til rett tid og vært involvert i mange av 1900tallets store hendelser bare ved å tilfeldigvis slenge med leppa om at det vet han noe om.  Blitt venn med Amerikas president, vært innblandet i utviklingen av atombomben, vært spion, sittet i fengsel, gått  over store landområder og alt mulig rart. Sprengstoff er gjennomgangs temaet som han er ekspert på.

Den andre fortellingene er om  hva som skjer da han stikker av. Han skal passe på en koffert, men så kommer bussen og han tar med kofferten, da begynner en usedvanlig morsom krimfortelling. Helt utrolig komponert og hvordan historiene er satt sammen. dette blir litt for vilt for meg, så må innrømme at to cd plater hoppet jeg over mot slutten og hørte slutt cd en. 
Det som berget hele fortellingen var den fantastisk flotte oppleseren Trond Brænne, han tolker så bra og lever seg inn i rollene

Men litt for mye overdreven galskap etter min mening, så den falt ikke helt i smak hos meg. Men den har vært utrolig populær rundt om i verden og som tidtrøyte på familieferie i bil med ulik alder er den sikkert fin
13 timer tar lydboka. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!