torsdag 28. november 2013

NÅ! har gjort noe jeg har tenkt på i mange år

Jeg ruslet stille og vellllllllldig nervøs inn på en klinikk her om dagen.
Etter mye om og men valgte jeg og gå innom en øyenklinikk for å testet øynene mine for en stund siden.
Det ble avklart at jeg ikke kunne ta en laser opperasjon, men måtte skifte linser på øynene.
Jeg er nærsynt og bruker sterke kontaktlinser for å se i hverdagen, også må jeg ha ditto briller for å lese, sy, jobbe på verkstedet ol. Siden man har fått sånn syn som gamle folk får, siden jeg har blitt 58 år. 
(Skjønner ikke at jeg har blitt det, men...) 

Elskverdige mennesker har dette som jobb og jeg ble mer og mer avslappet etterhvert som valiumen begynte å virke.  Men ganske stressa, for selv om det nesten er umulig at noe uheldig skal skje, ville dette skje med meg. Det var jeg overbevist om.......

Jeg knaska halve skåla med sukkertøy som jeg egentlig ikke er så glad i.
Etterhver kom jeg inn i tannlege stolen og opprasjonen begynte. Jeg kjente egentlig ingenting, men jeg har så angst for øynene mine så når legen tok vekk linse min og alt var som på en sydhavsøy, dvs røsarødt lys med blått ytterst hadde jeg helt panikk. Han sa: er det ikke vakkert! og jeg var skrekkslagen og svarte nei og  gruet bare for neste øye. Men det gikk så bra!
Gikk hjem og mannen ble helsjokket over pupiller som tinn tallerkener og jeg fikk inn alt lys som om jeg var på tivoli. Dette gav seg etter en natt og dagen etter var alt ganske ok, men ikke helt stabilisert enda. Jeg var litt sliten, for det er nok en påkjenning på hjernen å omstille seg slik. Så får man vente å se om man trenger lesebriller, men det vil ta litt tid før det stabiliserer seg.

betyr
JEG SER
Og i natt sto jeg opp og ruslet i huset og så, så ut gjennom vinduene og langt av gårde!
En slik opplevelse var fantastisk!
Før, har jeg måttet ta på kontaktlinser før verden har startet i mitt lille hode.Så nå er det en ting som er sikker og det er at det aldri blir flere smykker laget av kontakt linsebeholdere.
Slik en liten smykkeserie ble til i 2000 til en utstilling med navn TID.

5 kommentarer:

 1. Oi, dette høres skummelt ut, Ingun!
  Er det dyrt?
  Jeg er jo også nærsynt og helt avhengig av progressive briller. Måtte slutte med linser da jeg fikk lavt stoffskifte. Øynene ble så tørre at jeg fikk ikke linsene av igjen! Hadde vært deilig å bli kvitt brillene,da. Samtidig tenker jeg at tøffe briller kan trekke oppmerksomheten litt vekk fra rynkene :)
  Min mor står på venteliste for operasjon for grå stær, det er visstnok en enkel laseroperasjon, men hun gruer seg fryktelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det koster flesk, nesten 50tusen. Men jeg bruker linser for kr 8000 i året. Så på seks år er dette inspart pg fantastisk deilig å slippe linser. Prisen er med alt fra forundersøkelse, oprasjonen og tett oppfølging etterpå. Tengs det evt noen justeringer etter npen mnd er dette også inkludert i prisen. Så det høres utrolig mye ut, men slik er det med det private også får man se det positive i hverdagen, med at dette hjelper meg og at det er en fantastisk følelse å se..

   Slett
 2. Forstår godt at dette var nervepirrende. Øynene er jo så viktige! Det må være forferdelig å ikke kunne se!
  Så flott at det gikk så bra. Lykke til videre! Fortsatt god søndag ønskes av Tove

  SvarSlett
 3. Så bra at det gikk fint da, du var modig.

  SvarSlett
 4. Heisann!

  Så flott! For meg har operasjon aldri vært noe alternativ... brillene på nesa er blitt en del av meg til tross for at de glir ned når jeg svetter og glassa dogger, men det er ikke så ofte, så jeg tåler det når det skjer... Idretten har jeg lagt på hylla... i "vår alder" jeg holder meg i form med å gå hele dagen, fram og tilbake, fram og tilbake, opp og ned trapper og ut og inn av dører.. Ha fin uke med godt syn ;:OD).

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!