fredag 21. november 2014

Å sy er kult!

Ekstra fantastisk er det at NRK nå har et eget program om dette på onsdager.
Jeg underviser (blant annet) i dette faget på vg. skole, syns dette fantastisk. 
Kanskje de unge kan finne ut av hvor morsomt  det er bare de lærer litt, slik at man kan sy og lage sine egne krasjoner. 
Ikke minst er programserien et løft for håndverksfagene i Norge.

Jeg er stoffgal og handler overalt der jeg finner noe spennende stoffer. 
For plutselig trenger man jo noe nytt!
Da er det å ta et dypdykk i stoffskapet og dra frem symaskinen eller redesigne noe.


Neste lørdag er det åpning på utstillingen "1001 Natt" på Natthagen, Løten. Jeg har laget noen fargerike smykker, med penger og annet på dingeldangel som skal være med. I henhold til temaet.
Så da må man jo ha en litt fargerik kjole på seg på åpningen. Da er det bare å hive seg rundt å sy noe, som jeg pleier å gjøre. Denne fantasipynten rundt halsen som jeg laget for mange år siden vil nok lyse opp kjolen. Den er i patinert lær, perler og blonder "just for fun".


Skulle du være på disse trakter så finner du utstillingen på galleri Natthagen, Løten
Vi blir ca 20 utstillere, så da håper vi det blir magisk "1001 natt"utstilling.

VELKOMMEN!

5 kommentarer:

 1. Skulle gjerne vært på de kanter!
  Ja, det er morsomt å sy!
  Dessverre er jeg ikke så flink å bruke symaskina lenger som jeg var en gang. Sydde masse nytt av gammelt da barna var små. Inspirerende å se syprogrammet på NRK, og å sy sei en kjole i en fei, høres jo morsomt ut. Har en hverdagskjole jeg gjerne skulle kopiert i flere farger og stoffer, så kanskje jeg får ånden over meg en vakker dag :)
  Lykke til med spennende utstilling! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir nok en fin utstilling. jeg komer med bilder her eller på Ingun Kleppan bloggen min eller begge steder etterhvert.

   Slett
 2. Du er ikke sann - får til det meste!
  Jeg fikk dessverre ikke sett programmet på NRK da jeg hadde foredrag for Møbelhandlerne den kvelden. Håper jeg får sett neste program. Jeg sydde alt gjennom mange år, alle klær til våre to sønner og alt til meg selv, både kjoler, kåper, bukser og drakter. Men de siste årene blir jeg helt kvalm når noe må syes. Det ble nok for mye.
  Lykke til med utstillingen,og fortsatt god helg! Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde også en anti syperiode. men den er heldigvis godt over for noen år siden. Så nå prøver jeg og ikke kjøpe, bare ser og får inspirasjon. Men jeg kjøper og har for mye som alle andre.

   Slett
 3. Du er så dyktig at man blir rent mållaus.. Men en sann nytelse å se på bildene.. Nei, jeg hatet symaskinen og fikk aldri til.. Den jeg hadde tok fyr en dag ungene skille sy noe.. Og dermed ble det aldri en ny... Men serien har jeg ikke sett.. Ha en fin, fin førjulstid.. Om du er stoffgal så er jeg garngal...

  Varm hilsen fra nord..

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!