søndag 2. november 2014

Renberg Tore "Angrep fra alle kanter"


Renberg forteller så morsomt og så denne må høres på lydbok, han leser selv!

Fortsettelse på fortellingen om Hillevågsgjengen, som er en småkriminell gruppe bestående av storebror 
Jan Inge, søsteren Cecilie og kjæresten Rudi. De lever langt utenfor loven og er 2. boka i Teksas serien. Den første boka heter "Vi sees i morgen". Der raner de kontoristen Pål, og ingen skjønner hvem som har gjort det. Pål derimot ble ganske skadet og Tong ble drept....

Cecilie er gravid med tvillinger, og broren Jan Inge vil at nå når han skal bli onkel så må huset pusses opp fordi, de bor jo i en rønne. De tar dugnad og pusser vinduer som ikke er gjort på evigheter. 
Badet må fikses, barnerom osv..... men hvordan få penger til alt dette!  
Tenk, et barn må ha litt andre omgivelser enn dette og vi må endre oss er de enige om. Vi må bli streite folk!

Ben og Rikki er Rudi sine nevøer. De hater sine foreldre, den gjerrige faren og psykisk syke moren. De stikker av hjemmefra,  de har en plan som de vil at onkelen skal være med på........ sier ikke mer om dette som er storryen.

Tommy er spaner i Stavanger og skjønner at det er noen som vet, så han prøver å finne ut av dette.....
Han gjør mye dumt og vi skjønner at han egentlig ikke har rent mel i posen selv.
Bandene står mot hverandre og er rivaler på sitt vis. Melvin er lederen og tysteren av den andre gjengen i byen. Han blir involverte i dette dramaet sammen med Slangen....
Daniel, den vakkre gutten som kjørte og på Sandra. Han har skult seg hos Melvin og blir med..

Kan de stole på Melvin? Får de pengene?
Tommy politimannen hva skjer med han?   de andre?
Ja, mange ting henger i lufta så selv om jeg ikke er opptatt av krim er dette en helt spesiell vinkling og jeg synnes denne bok er morsom. Om Jan Inge som får seg kjærsete osv. Så mange fine skildringer,- litt av et persongalleri han har.
Renberg skriver så levende, man humrer og ler av alle beskrivelsene, oppførselen og språket.
Så neste bok blir helt sikkert også hørt som lydbok i denne serien.

En bok man kan koble helt av med som bare er avslapping og morsom. Men, du må få full uttelling ved å høre Renberg lese den selv, jeg hadde ikke funnet det spennende nok å lest den i bokform. Det kan man si når man har hørt intensiteten og sjargongen til Renberg, den er ikke det samme på trykk.

Lest av Tore Renberg selv og det gjør han fantastisk.
Spilletid 14t 28 min
Utgitt på Lydbokforlaget.no

4 kommentarer:

 1. Lydbok er tingen skjønner jeg. Ingalill skryter så fælt av disse bøkene, så jeg må vel få lytta til dem jeg også. Kjekt å vite at man ikke trenger lese papirboka. Fin helg til deg.


  SvarSlett
  Svar
  1. Lydbok er fantastisk når man må kjøre en time i bil hver dag!
   Det er bare å prøve.

   Slett
 2. Jeg hørte den forrige boken hans, og slet noe voldsomt. Rart å se at "alle" liker den og denne nye, når jeg selv ikke hadde sansen i det hele tatt. Har lovet meg selv, at uansett hvor mange positive omtaler jeg leser om denne boken så skal jeg få slippe å høre/lese den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner! Det er så mange fantastiske bøker å lese så liker man ikke en sjanger er det bare å kutte den ut. Denne er heller ikke noe bokbloggerkandidat, mer en avslappende morosak innimellom litt heftige bøker.
   Som jeg sier, jeg hadde aldri lest den i papirformat, men det er hans lesestil/ sjargongen som er fin.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!