søndag 30. november 2014

Henriksen Levi "Harpesang"En  historie om å få gamle travere fra musikken inn på banen igjen

Jim er en 42 år gammel plateprodusent fra Oslo som i en barnedåp til vennen Malling får inspirasjon til å lage et opptak av noen gamle folk som synger i Vinger kirke. Det er søsknene Thorsen og de var svært populære i USA på 50 og 60 tallet, de gav ut 275 tusen plater. De er i dag lite opptatt av å synge, de er jo blitt over 80 år alle tre.

De er tre søsken som holder sammen i tykt og tynt der de bor i barndomshjemmet sitt, selv om de er veldig uenige i mange ting. De har hver sine historier å fortelle i boka om livet, kjærligheten og hvordan livet deres har vært.  Jim jobber med å få innpass og få de til å snakke etter hvert. Da tar det helt av og han blir som et familie medlem og hjelpegutt på slutten.

Harpesang i grutaket, flytting av hus og barnebarnet som er ute etter pengene deres. Ja her er det mange baller i lufta på en gang, men de faller alle til jorden og begraves.......røper ikke mer av innholdet.

Jim hadde en kjempe ide om å få de til å spille, det fikk han til. Videoen han laget ser jeg for meg på det indre øye, den tror jeg hadde ble fin. Men, jeg hørte lydboka og de musikkinnslagene som var der, var grussssssoooommme.

NB:
Man må like Levi sin slepne Kongsvinger dialekt og han leser svært sakte og spesielt. Enten liker man den eller man hater den, tipper jeg! 
Litt vell mye pinsevenn snakk og bibelsitater som egentlig ikke er mye å ta med, syns jeg!
Han er pinsevenn selv eller har iallfall vært det og det blir for mye.
Men tross dette, jeg har sans for han, men denne boka er ikke blant hans beste, langt, langt derifra.

Konklusjon:
En svært smal lydbok for de helt spesielle. Han er jo både forfatter og musiker så tematikken er ikke ukjent for denne karen. Litt for mange baller i lufta som han spiller på og slutten syns jeg var dum.
Vanligvis liker jeg hans bøker og opplesning veldig godt, men nå gikk det litt for sakte i svingene.

Lydboka varer i 9timer og 43 min.
Utgitt på Lydbokforlaget.no 2014, boka kom også 2014


Bilder fra konsert med Levi og bandet som jeg var på i 2012

 Levi Henriksen og Thomas Mårud med Bra landsens folk, på Under brua festivalen i 2012. 

Se hele innlegget fra Under brua Festivalen, HER
Bildene har jeg tatt.

10 kommentarer:

 1. Denne boka har jeg, og kommer nå på at jeg glemte å ta den med i ventebunken jeg nettopp tok bilde av til opsummeringsinnlegget mitt på bloggen- Sikkert fordi den boka ligger et annet sted, og jeg har fått den uten å ha ønsket den, på Forfatterne kommer.. Virker jo litt interessant også, så kanskje den skal få en sjanse. etterhvert.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er iallefall litt annerledes enn alle 2.verdenskrigbøkene jeg har endt opp med i det siste. Fikk stormen og stilheten som du anbefalte her om dagen, den gleder jeg meg til.

   Slett
  2. Ja, det er mye om 2.verdenskrig her og der.. Lytter til Myttings Svøm med den som drukner nå- der er krigen sentralt også, siden bestefaren og mora var sterkt knyttet til den ..på hvert sitt vis. Krigen , eller nazistene. nevnes også i Birger Emanuelsens bok, så vidt.. Ser ut som mange av barnebarna til de som deltok i krigen er opptatt av det. Spent på hvordan du liker Stormen og stillheten. ::)

   Slett
 2. Levi Henriksen er en forfatter jeg har stor sans for, men som du skriver, er det ikke dermed sagt at han som OPPLESER er like godt likt ;o)
  Jeg står i lånekø på biblioteket, og skal gi ham en sjanse selv om du sier dette ikke er hans beste. Men jeg skal lese sjøl, asså! Ikke noe kongsvinger-levi-sirup-lesing her nei!!
  Lydbøker kan være litt vanskelige sånn sett, ei bok kan være verdens beste, men det hjelper lite hvis man ikke finner tonen med den som leser...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også Levi og særlig dagen skal komme som en blå vind er fantastisk. Der leser han også veldig bra. Jeg elsker at folk leser på dialekta si, og Kongsvingerdialekta er svært sær og flott synne jeg som bor i Hedmark selv.
   Lykke til med boka ellers som har mye bra i seg!

   Slett
  2. Det blir nok til at jeg leser den med litt konsvinger-sjvung tenker jeg! Dialekt er aldri feil ;o)
   (Synes jeg som også er hedmarking- fra lenger oppi skog og dal!)

   Slett
 3. Dette er helt ukjent for meg. Både personen/forfatteren/musikeren og boka.
  Du må bare ta en titt på bildene fra Grønn Cafè på bloggen min. Du hadde elsket dette stedet! Hilsen fra Tove

  SvarSlett
 4. Jeg er stor fan av Levi Henriksen,selv om han ikke skriver så kolossalt godt så er det en helt spesiell stemning i bøkene hans.Og personengalleriet hans er jo som han sier selv "Helter nede på kne".

  SvarSlett
 5. Ser at jeg likte boken mye bedre enn deg :) Spennende å lese din omtale!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!