lørdag 20. desember 2014

Siste tips til Julegave!

Tre fine småhefter som er ment å ta med på Harrytur til Sverige.


Som du ser her er den beregnet som guide til Systembolagets mest populære viner og ølslag.
Heftene innholder en flott kortfartet beskrivelse over en side av hvert produkt.


Nå tar jeg for med bare rødvinen, de andre heftene er bygd opp på samme måte. En beskrivelse av hvor de er produsert, hvem som er produsenten, en graf som viser fylde, syrlighet og  hvilken smak med særtrekk. Hva det passer å spise til denne vinen og hvilken druer som er brukt. Hvor mye alkoholprosent og sukker vinen inneholder og pris i sv kr.
Så er det en gul boks med ekstra info for hver vin som er forklarende og tydelig, der får vi faktastoff og kulturhistoriske glimt fra vinens verden. Her kan man lære litt av hvert, hvilken områder vinen kommer fra i landet, hvorfor den heter det den heter osv.
     Eks side 99. En vin fra Portugal: Jo høyre klassifikasjon vinen har i Portugal, desto strengere er reglene for hvor druene kommer fra og hvordan behandler dem. Portugal har de eldste vinlovene i verden og har vært påpasselig med å ta vare på de typiske egenskapene ved sine viner, med et strengt regelverk. 

Harrys røde har 120 sider
Harrys hvitvin, rosevin og musserende har en flott oversikt over alle de viktigste vindruene på en enkel og rask måte. 144 sider
Harrys øl, har en ordliste bak som forklarer fra a-Å hva som er hva innen ølsjangeren. 120 sider


Disse heftene er sannelig ganske informative og fornuftige for slike som meg som bare kjøper på etiketten, bildet eller hvilket flott navn den har. Nå skal jeg ta med denne når jeg skal på vinmonopolet og handle vin på mandag!

Takk for lesereksemplar!

Utgitt  på forlaget Bokstav og Bilde AS
Bøkene kjøpes på http://www.harrysbeste.no


2 kommentarer:

  1. Er det sånn de ser ut? Takket nei til leseeksemplar, for her i Bergen har vi ikke noe forhold til Harryhandel. Tenker de som har opplevd fenomenet bedre kan uttale seg :) Takk for god informasjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er aldri på Harrytur, men kjenner mange siden Sverige ikke er så langt unna. Nå er jo krona lik, så lønner det seg egentlig? Nei, ikke når man tenker på hvor lang tid det tar.

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!