onsdag 5. august 2015

Bjørnstad Ketil "Verdens ende"


En trist, men flott roman om å miste et barn og  følelser

Lille Emma på ni år drar med fly nordover for å besøke mor i høstferien, hun har far ved sin side i flyet også skjer det en ulykke på Stokka flyplass ved Sandersjøen,. En uke etter ulykken dør Emma av skadene hun hadde fått og faren Aslak Timbereid, forlags redaktøren forteller historien.

Han og kona Hanna Lovund, som bor på Alstadhaug på Helgeland og er forfatter har bodd fra hverandre i tre år, men skal nå skilles. Han skildrer deres møte og kjærligheten helt til Emma blir født og moren sliter med psykiske problemer og skrivesperre. 
Etter ulykken er det to mennesker som prøver å la livet gå videre uten datteren, men det er lettere sagt en gjort. Man vil så gjerne legge skylden på noen. Var det Jade som hadde vært mobberen han skulle lagt skylden på? Han, gikk over streken ved et minnesamvær på skolen og ....
Det er destruktive handlinger og tanker som forvirrer han, hevnen, hatet som vi som mennesker gjerne skal plassere et sted, men hjelper det?

Som alltid refererer Ketil Bjørnstad til mye musikk som løfter og bærer fortellingen opp til noen nydelige øyeblikk. Kan det være trøst i kunst? Ja, svarer jeg.
Selvinnsikten man opparbeider seg etterhvert gir en styrke og tro på at livet må fortsette, men det er mange skjær i sjøen ......og det vil det alltid være.

Jeg likte boka veldig godt, han skriver så utrolig bra. Hans fortellinger fra forlags arbeid og forfatter intriger er også med å løfte boka opp til noe helt annet enn en enkel ulykke som skal fortelles.

Digibok utgitt på lydbokforlaget 2012
Lyttertid 8t 48 minIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!