lørdag 15. august 2015

Sætre Geir "Knuste hjerter og halve sannheter"


En helt anderledes bok, denne gangen

Eddie og kameratgjengen hans ""Dritagjengen" har visse mål i livet. Drikking, prating om damer  og å få tak i damer! Han har et lavt selvbilde og ingen tro på seg selv ang å få tak i drømmedama, men får han tak i henne?

Jeg liker språket i boka godt, det står i stil med fortellingen ellers og det livet Eddie ønsker å leve eller gjør han det?
Morsom intro der han fyllesyk skal på middag hjem til foreldrene og moren sier at han ikke må gå i så trange jeans for de ødelegger forplantningsevnen hans (han er enebarn og det ligger under at hun ønsker seg barnebarn). Eddie tar en rask beslutning og legge noen doser i fryseren så han er sikret avkom...he,he. 
Dette var en utrolig morsom start, slik at jeg fikk sansen for 26 åringen Eddie.

Eddie er en figur vi kan le av, men her sies det mye fornuftig mellom linjene om fordommer vi har til ulike mennesker. Han er den moderne cowboyen på sin truck som ønsker å leve ut sine drømmer, men de er kanskje ikke som alle andres drømmer om jobb høyt på strå. Han skjønner ikke alltid at små ting som løgner kan få store konsekvenser for han. Hverdagen hans, der har han mer en nok med seg selv om han ikke skal følge opp damene alt for mye. 

Som kommer historien med Svein........litt belærende i stilen?
Hans oppførsel ovenfor Svein straffes og han blir forflyttet på arbeidsplassen og dette blir en forandring i livet hans og han begynner å se på seg selv med nye øyne, Mona vil så gjerne....
Jobben på proteskontoret går bra og selvbildet blir stadig høyere og han blir mer pågående utpå ranglekveldene sine.

Han får selvtillit og blir selvstendig og vågal, dette ble litt mye repeterende nesten like episoder og jeg begynner å kjede meg og boka blir lagt litt tilside en liten stund.

Firmafesten som ender på lespe-party er litt morsom og han digger å bli kalt skogkatt- villkatt osv. Han er nok litt anderledes en jeg har foretstilt meg han. Men, kanskje han er en ny Morgan Kane?
Morsom om porno og erotikk, ja man ser litt forskjellig på det skjønner jeg...
Syns boka hadde en uventet slutt i forhold til at forfatteren tenker at dette skal bli en serie, men mye kan skje...

Han er litt høy på seg selv av og til, typisk enebarn tenker jeg! 
Boka er en typisk guttebok syns jeg med fissing, pissing og litt tematikk som jenter hopper lett over. Det syns jeg er morsomt at vi kan oppfatte ting så forskjellig og det er jo forskjellig heter som tiltrekker hverandre, så....

Jeg hadde sans for boka og denne regner jeg med at gutta på vg. liker. Jeg tar den med til lesesprosjekt timene. Om ikke gutta på TIP gidder å lese den (for den er litt tykk) er jeg 100% sikker på at den faller i smak hos lærerne der. 

Gleder meg til bok nr 2 som han vistnok er igang med...

Tine har lest boka og Artemisies sine omtaler finner du ved å klikke på navnene 


Geir Sætre: Knuste hjerter og halve sannheter, 340 s
Comino forlag 2015
Leseeksemplar fått tilsendt av forfatteren, takk for det!

4 kommentarer:

 1. Så artig at du også likte boka. Ja, det var mange artige situasjoner her.. en ehrlig bok på mange måter. Takk for link..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å se og høre hvordan elevene på vk 1 tar imot den, den er midt i blinken for mange av dem.
   Om de tør å starte på en såpass tykk bok da, det håper jeg at de gjør.

   Slett
 2. Det er en litt "annerledes" roman dette her, gøy at du likte den (og at du linket til meg, takk!) Gleder meg til bok nummer to, er spent på om han fortsetter der han slapp i denne, da kan den umulig bli særlig lik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli spennende hvordan han skal jobbe ut en serie av dette, regner med at når man skifter miljø og starter på skolen igjen skjer mye uventet med han og treffer mange andre mennesker.......hvem vet?

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!