fredag 18. november 2022

Amsterdam i November.

Jeg er så heldig å få være med skoleklasser på tur, selv om jeg har sluttet å undervise. Nå var jeg med 3kl. KDA (Kunst, Design og Arkitektur). En fin og våken gjeng som snart skal videre ut i verden å velge videre studier.

Vi var på besøk på en veldig kjent høy-skole, hvor det går flere utlendinger enn Nederlender. Der fikk vi en fantastisk flott omvisning. En skole som har alle mulig løp og å gå på: innen fine art (tegning, maleri, osv) og kunsthåndverk (glass, smykker, keramikk osv). Eleven synes dette var spennende, både å se hva studentene drev med, og ikke minst hvordan de var kledd. Det var en opplevelse i seg selv.  

Rijks Museum i Amsterdam er fantastisk, å se de utrolig flotte bildene og studere hvordan de er malt.


Et urovekkende gammelt bilde som ligner uhyrlig og skremmende på dagens situasjon. 

Rijks museum er et veldig stor museum , hvor man burde ha flere dager. Rembrandt og kona. 

Husrekken er det mange nok av i Amsterdam, så mange flotte motiv som vg. elevene laget skisser av.


Duene på rådhusplassen/Dam var svært folkekjære.

Van  Gogh Museet bodde vi rett ved siden av der vi bodde og var naturligvis innom der.  Så mange imponerende bilder malt av han, og med samtidige på toppen. Bildene er montert på en ny og helt annen måte siden jeg var det for tre år siden. Ny farger på veggene også. 

Shopping ble det naturligvis en del av også, men ingen av disse skoene kom med hjem.

Arkitekt museet hadde jeg aldri vært i før, men var absolutt verd et besøk.

En kveldstur med turistbåt er absolutt verd det som det koster, da ser man byen fra en helt annen side, særlig på kvelden når lysene kommer på.

Takk for tre fine og hyggelige dager i Amsterdam, sammen med Bente og de 13 KDA elevene. 

8 kommentarer:

  1. Så gøy å se, takk for at du tok meg med på tur :) Rijks har jeg vært på, men det er alt for lenge siden, jeg vil tilbake .
    God helg Ingun!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, jeg har vært mange ganger i Amsterdam, men dit skal jeg flere ganger. Vi hadde med en flott gjeng denne gangen også. Det er en by man aldri blir helt ferdig med, det er så mye å se der . Tror mannen min må være med neste gang. God helg til deg også :)

      Slett
  2. Å så spennende tur! Jeg har ikke vært i Nederland siden jeg var på forlovelsesreise for hundre år siden!

    SvarSlett
    Svar
    1. Da må du ta deg en tur😀. God helg!

      Slett
  3. Så gøy at du får dra på tur med elever! Så fint å komme seg ut og se nye ting og få inspirasjon både for tidligere lærer og elever! :) Husker da vi var på klassetur på gymnaset til Danmark, Louisiana kunstmuseum, Frederiksborg slott og Glyptoteket. Det var stort!

    SvarSlett
    Svar
    1. Som lærer har jeg vært på veldig mange turer med elever, og mange elever har seinere reist til skolene vi har besøkt og fått utdannelse, det er morsomt å vite. Samtidig er det faktisk mange unge mennesker som aldri har vært utenfor Skandinavia eller kjør med fly. Så det er en fin opplevelse for dem å ta med seg videre i livet. De blir jo også spleiset bedre sammen, før russetiden komme til våren.

      Slett
  4. Jeg har vært i Amsterdam to ganger, og liker byen veldig godt. Var på VanGogh-museet og Anne Frank-museet da jeg var der. Veldig bra begge deler:) Takk for titten og lysten til å dra dit igjen:) God lørdag til deg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er første gang vi ikke er på Anne Frank- museet, skulle hatt mer tid, for det er så mye å se i Amsterdam. Litt skrekkslagne ble de når vi var i Red Light Distrikt på kveldstid, og så alle de unge vakre jentene står i vinduene og byr seg fram. Litt av et liv, de må leve.

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!