fredag 26. november 2010

9. April 1940 fra Arnolds dagbok


"Morgenen, tirsdag 9 april kjem det en trist nyhet gjennom radio. Tyskerne har besatt byene i Norge. Narvik, Trondheim og Kristiansand. England har lagt ut minebelte i Vestfjorden og på Hustavika. Det er bare galskap å høyre gjennom radio. Folk er nervøse på grunn av stoda" (sitert)
Tegning av pappa.


Dette var en bestemt ung mann, han var sikker i sin sak.
" dagbok -føringa mi ophøyrar 9 april og byrjar ikkje før sundag 8 september"


og slik fortsetter denne mnd. Registrering av fly som kjører over er viktig. Ellers er det norske opprop fra ulike forfattere som Sivle og Wergeland som er nedskrevet.

pappa tegnet fly og krig.


2 kommentarer:

  1. Dette er jo spesielt! Den unge mannen legger ned dagbokskrivinga i protest og skriver nasjonalsalmen istedet. Han tegner tanker og opplevelser i forbindelse med krisgutbruddet og dette kan vi som leser bloggen din få del i. Man blir nesten litt andektig av dette :)

    SvarSlett
  2. Tenk å slutte å skrive dagbok, det var nok voldsomt for Arnold. Jeg som har så mange av dem ser jo hvor viktig det var for han.
    Det er utrolig hvor bevist og bestemt han var. Tror nok de må ha vært ganske relgiøse, selv om pappa aldri var det.
    det er ganske sterkt!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!