onsdag 20. august 2014

Så er jeg i streik!


Dette er første gang i mitt liv jeg streiker.
Må innrømme at det var en spesiell følelse jeg hadde når jeg leverte PC, nøkkelkortbeviset og nøkklene i dag før jeg forlot skolen.

Men sammen er vi sterke, så får vi håpe at KS snur snart og at det blir enighet.
Fra markeringen på Hamar i ettermiddag, regnfylt med mange folk og stor streikevilje.

 Vanlige folk skulle prøvd å ha undervisning i 5 timer slik jeg hadde i dag + en time møte om noe helt annet i første time. Dvs å være blid, positiv, konstruktiv, problemløsningskreativ, se problemer, ta ting på sparket, se eleven hver enkelt og elevene i sin helhet. Helt nye mennesker å forholde seg til.  Holde ro, holde undervisningen i gang og være ekstremt usikker på, kommer jeg hit i morgen eller blir det streik lenge?.

Tenk, da elevene gikk kl 14.40,(starter kl 7.50)  hadde jeg ikke hatt tid til mer en lunch i 20 minutter. Ifølge KS skulle jeg da satt meg ned å planlagt frem til kl 16.00, hvem klarer slikt?

Nå har jeg vært på markering, fått en kaffe og nå kunne jeg vært klar til å jobbe med planlegging, men jeg er i streik.
Slik er jeg, og normalt ville jeg jobbet et par timer nå, fra kl 21 og utover!


13 kommentarer:

 1. Heisann, velkommen i gjengen. Belag deg på at det blir laaaangvarig. Det er jo ingen forståelse for at vi ønsker å være fleksible til beste for alle skolen angår! Har vi sendt ut feil budskap? Det er ikke mer komplisert enn at vi ønsker å bevare muligheten til å velge hvor vi skal jobbe, mange tror vi ønsker å jobbe mindre, det er jo helt feil !!!! Nesten håpløs kamp!

  SvarSlett
 2. PS og når vi ønsker å jobbe, fordi det er mest praktisk og mest effektivt DS Viktig å formidle nettopp det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for jeg reiser tre mil hver veg = 6mil hver dag og ikke er 30år mer er dette utrolig viktig!

   Slett
 3. Lykke til med streikingen! Jeg har en gutt hjemme som skulle begynt i 8 klasse på mandag. Både han og jeg synes det er kipt at han må gå hjemme i dørene om dagen, men dere har allikevel min fulle støtte i denne streiken. Det er så mye mer meningsfylt for oss som står utenfor, når det ikke gjelder noen få kroner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for flott støtte. Nei det er ikke kr og ører det gjelder denne gangen.
   Jeg her feks en foldedør i ca 2cm tykkelse mellom min arbeidsplass og tilhørende klasserom. Jeg hører alt, selv visking på bakerste pult fra naborommet og når de ser film, glem å jobb!

   Slett
 4. Jeg støtter dere 100%.Det var på tide at det ble satt en fot ned.Jeg jobbet i 12 år på vidregående så jeg kjenner til situasjonen.
  Jeg tror folk flest har forståelse for streiken. Lykke til.

  SvarSlett
 5. Lukke til med streiken, vona KS snart forstår kva det dreiar seg om. Eller VIL forstå.
  Før eg vart trygda var eg læar i vidaregåande i 20 år. 30 min arb veg (som du) og altoppslukande dagar.
  Kveldar og helgar til førebuing og retting.
  Eg elska jobben min.
  Og det gjer dei fleste lærarar ! KS, ta ikkje vekk gleda og viljen til å gjere ein god jobb til beste for elevar i alle aldre.
  Ståpåklem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker også jobben min og vil tilbake til hverdagen så fort som mulig. Det er i klasserommet med elevene jeg trives,så jeg håper det blir enighet snart!

   Slett
 6. Jeg sier også: Stå på! Min søster er lærer i Sverige. Der prøvde de dette opplegget for noen år siden, men da viste det seg at det ble fryktelig dyrt fordi alle møter med foreldre og andre ting som ble lagt til etter arbeidstid, ble jo overtid.
  Hadde lærere krevd overtidsbetaling for alt forberedelsesarbeid, retting osv. de gjør utover sene kveldstimer, hadde de gått kraftig opp i lønn!
  I Sverige ga de opp dette, men Norge må liksom løpe etter og prøve alt de andre har prøvd.

  Vi unngikk ikke lærerstreiken som tema i bryllupet jeg var i i helgen heller, tre av mine fem søsken er lærere, begge brudens foreldre er lærere og mange gjester var lærere, så du kan tenke deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg viste ikke at de hadde prøvd dette i Sverige! Takk for opplysningen og støtten

   Slett
 7. Jeg liker ikke streik, men det måtte vel til denne gangen? Men sannelig håper jeg at den blir avsluttet raskest mulig. Det må da gå an å finne en løsning på dette! Lykke til! Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også!
   Ikke morsomt å streike, men var faktisk linselus som streikevakt bak en leder som ble interjuet på et innslag i Østnytt i dag.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!