søndag 14. november 2010

Bok: Mandelen av Nedjma

En bok fra Marokko. En kvinne, Badra forteller om hvordan det er å bli tvangsgiftet  med en eldre mann. Hvordan hun rømmer til sin tante i Tanger og lever livet der.
Boka handler om en muslimsk kvinne og hennes erotiske liv. Det er rene pornoboka, viste ikke at muslimer var så frie mennesker. Jeg trodde at muslimske kvinners seksualitet var tabu, men der tok jeg feil. Nå er det så mye snakk om ungdomsprogrammet trekant på tv, det er barneprat i forhold til denne boka.

Men litt spennende å høre så nærgående historier fra så ukjente kulturer, som man må si Marokko er. Jeg har vært der, og kunne aldri tenkt meg det slik. 
Her er det snakk om mye sex i alle varianter. Litt sjokkerende!

1 kommentar:

  1. Jeg leste denne boka for noen år siden, og jeg tenkte først og fremst at den var så vakker! Og selvsagt trist også. Jeg ble for øvrig ikke veldig sjokkert. I den muslimske kulturen har man nok opprettholdt spenningen mellom mann og kvinne, mystikken etc. på en helt annen måte enn i vår vestlige kultur.

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!