søndag 31. juli 2011

Wilbur Smith "Assegai"

En morsom historisk roman fra Afrika.  
Boka starter i 1906 akkurat 100 år før jeg var i de samme områdene. Det er en eventyrroman  hvor vi møter Leon Courtney først som soldat og seinere som guide  og profesjonell jeger i Øst -Afrika. Der tar han med seg rike Europere og folk fra USA på storviltjakt.. Vi hører hvordan han har fått innblikk og samarbeid med Masai- stammene og litt om deres liv.
Vi hører om ulike oppdrag han utfører. Særlig morsomt er det på slutten med grev Otto van Meerback som er tysk og eier et selskap som bygger fly og luftskip. Dette er rett før 1.ste verdenskrig og Leon er også blitt spion. Otto sin vakre elskerinne Eva von Wellberg endrer Leon totalt og romantikken blomstrer.

Jeg var som sagt i Kenya og Tansania i tre uker i 2006 og måtte f.eks reise med bil i 9 timer fra Nairobi til Kisamo gjennom Rift Wally pga at flyplassen var stengt (ved grensen til Tanzania og viktoriasjøen). En fantastisk biltur. Videre kjente jeg meg veldig godt igjen når man blir hentet av et lite 10 seters fly og flyr over lange strekninger. Arusha betrakter han som en småkrimminell plass. Der landet vi på veg til Zanzibar og da ble vi lurt til å betale noen ekstra skatter, sa de. Vi var også på safari i Serengeti og hans beskrivelser er utrolig bra (der svindla dem både visakortet og masterkortet mitt, ta med nok av kort!).
 Ellers, vi hadde en fantsatisk tur og opplevde veldig mye spennende og uventet!

En utrolig underholdene og morsom bok, særlig når man legger tre grunner til:
1. Har vært der, kjenner meg igjen i fortellingen
2. Har klatret i stillaser, stiger og malt hus hele uka.
3. Prøvd å ikke tenke på alt som skjedde den 22 juli, prøver å få det litt på avstand

Oppleser er Duc Mai- The og gjør en grei jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!