søndag 29. januar 2012

Mankell, Henning "Minnet om en skitten engel"


En utrolig spennende bok som bygger på en sann historie(delvis), hun har eksistert.
En svensk fattig jente Hanna, blir  kokke på et skip  som skal til Australia. Ombord treffer hun en mann og de gifter seg. Etter 2mnd dør han og Hanna går/rømmer nærmest i ørske og  fortvilelse på land i Mosambik, den dagen båten skal dra videre. Vi er i 1905.
 Der legger hun seg inn på et hotell og et år etter er hun eier av en av de største bordellene i den portugisiske hovedstaden og heter Hanna Vaz.

Det er en bok som forteller om paralellene, det å vokse opp i fattig Sverige og i Afrika. Hun har blitt en vellgjører og viktig person for mange slik Forsmann var for henne.
Hun betrakter menneskene som mennesker ikke om du er sort eller hvit. Hun står på de svakes side selv med all sin rikdom. Fylt av medfølelse med de prostituerte.

Det er en utrolig fantastisk historie som dukker opp, denne bør du bare lese selv for den var så spennende at jeg måtte bare høre ferdig. Veldig bra komponert og sterkt fortalt. Nydelige betraktninger og flotte stemninger er beskrevet, eksotiske sener utspiller seg.

Jan Grønli er en fantastisk god oppleser og boka som er fra 2011 er på 10timer og 51min.
Unn deg selv en god, anderledes bok fra begynnelsen av det 1900 århundre.

2 kommentarer:

  1. Jeg likte også denne lydboka veldig godt! De siste cdene hørte jeg mens jeg faktisk holdt pusten, så spennende var det!

    SvarSlett
  2. Høres ut som nok en bok jeg bør lese :)

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!