onsdag 18. juli 2012

Auster Paul "Sunset Park"

En vakker bok som handler om å lære seg selv til å bli voksen, - bli seg selv bevist og stå for egne valg og avgjørelser i livet og mye mer!

28 år gamle Miles Heller er hovedpersonen i boka. Han jobber i Florida med å tømme hus som folk måtte forlate etter finanskrisa i USA i 2008.  Samtlige som husene blir tømt tar han i smug massevis av bilder av dette kaoset av etterlatte eiendeler. Han stjeler ingenting slik de andre gjør, men jobber hardt og er i sin egen verden.

Han møter en vakker, svært ung kvinne med navn Pilar. Da endres hans liv totalt og han begynner å se fremover.
Han er taus om sin fortid til nesten alle, han har brutt med familien for 7år siden...  noe jeg ikke røper mer om her, les selv........

Miles har bare en kontakt med sitt tidligere liv i Brooklyn og det er Bing. Bing oppdaterer faren om hvor Miles er i USA (det vet ikke Miles) Han er "den gode hjelperen", som jeg synes synd på og som sitter igjen med samme status til slutt.
Bing er den som får Miles til å flytte tilbake til Brooklyn der de har okkupert et kondemnerte hus i Sunset Park.

Her er det vi treffer mange fantastiske personer og morsomme figurer. Dette er skikkelig litteratur til å le og grine seg skakk av. Eks: Bing sin jobbe er å drive "Hospitalet for ødelagte ting". Tankene mine surret og lekte så mye rundt disse personene at jeg ble litt slått ut selv av hvordan de grep meg.

En bok som kunne vært som en biter fra min ungdomstid, like så mye som jeg  kjenner på kroppen dagens ungdomsopprør mot oss foresatte.
Man hører bare;- jeg skal bestemme selv, - leve mitt liv,- ikke bland deg borti....osv

En vakker og utrolig flott bok!
En bok som alle foreldre og lærere i alle aldre bør les... det står så mye fornuftig her.
En bok som jeg så absolutt anbefaler!


Men, jeg under meg på hva han skulle med alle bildene han tok?
Hva brukte han disse bildene til eller kommer det i en oppfølger at vi får vite noe mer?? håper det.

Spilletid 8t50min lest av Duc Mai-The
Utkom i 2010


5 kommentarer:

 1. Ok - skjønner at denne må høres. Men hvordan leste Duc? Han var en av mine favoritter tidligere, men i det siste så blir jeg irritert av stemmen hans, spesielt når han skal ha "damestemmer" - det blir så SYTETE!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes Duc er litt stotrende noen ganger. Også merker man at han leser i litt for lange tidsbolker av gangen slik at han blir sliten og det blir monotont.
   Enig med deg at jeg synes han tolker kvinnestemmer dårlig/banalt.
   Det var iallefall en bok som grep meg.

   Slett
 2. Høres meget spennende ut.. Legger den til ønskelista over bøker som bør leses.. Håper du har hatt det fint i sommer? Er en stund siden jeg har vært her inne på bloggen din så jeg må visst oppdatere meg litt..

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Jeg har aldri helt lært meg å høre på lydbøker..... lar meg fort irritere av stemmleie, pauser jeg ikke ville hatt der osv. og så får jeg ikke bladd fram og tilbake for å sjekke teksten. Sikkert bare en vansesak!
  Uansett høres ut som en bok som bør settes på lista. Holder nå på med Den glemte haven... også med frodig persongalleri!
  I morra blir det full sol, og vi lar kost være kost - og maling maling, for til mandag er det full pøs igjen, men bare 46 % sikkert (det er statistikken kan vi lese i avisene)!
  Ha go' hælj uansett jobb eller vær ;:OD)

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!