torsdag 15. mai 2014

Tolstoj "Anna Karenina"Klassikeren fra Radioteatere

Anna giftet seg med den 20år eldre mann, etter 9 år synes hun at han er skrekkelig kjedelig. Hun treffer Grev Vronskij og det blir søt musikk og kjærlighet mellom dem. En skikkelig kjærlighetsroman som er en bauta i litteraturhistorien. For det er ikke bare enkelt og dra fra mann og sønnen Sergej (Serjosja) på 9år. 
Hun drar sammen med  Vronsij til Italia, men etter noen mnd vil hun tilbake til russland. Hun lurer seg til til å besøke sønnen, det blir voldsomt for han. 
Tenk å ikke få se han, snakke med han og være nær sitt eget barn, en grusom opplevelse og mer drama blir det, særlig slutten er det voldsom. .......

Jeg sier ikke mer, historien kan du også få med deg via ulike medier som f.eks:  Dette hørespillet fra norsk Radioteater. Jeg synes det kunne være ok å høre hvordan de tolket Anna Karenina i radioteateret, men det ble ganske så kjedelig, å høre teater på CD er ikke det helt store synes jeg, man mister for mye visuelle opplevelser og skrammel fra scena og mange personer i rommet. Det blir litt for urolig for meg, med for mange føringer!
Å høre en lydbok på øret er noe helt annet, da danner man seg egne bilder.

                         
Jeg så denne da den kom på kino vinter/våren 2013, men jeg klarte ikke å glemme denne vakre filmen. Et helt spesielt scenografi laget inne i et gammelt teater. Fantastisk scene som endres så estetisk vakkert innenfor scenerommet. Alle de fantastiske scenene med flotte kostymer,  klærne/kjoler i vannvittige materialer og fargene, nydelig utført og for ikke å snakke om all den fantastiske musikken og danserne. 
Jeg måtte bare låne den og så den to ganger på rad for å få med alt.
Den er bare fantastisk!
Den gamle filmen om Anna Karenina har jeg også sett flere ganger, men den blir kjedelig i forhold til denne.


Bøkene har jeg lest flere ganger og de har mye vakkert mellom linjene som ikke kommer frem hverken via lyd fra teater CDen eller vises i filmen. Men så er det jo to bøker også.

5 kommentarer:

 1. Skulle gjerne vite hvor mange bøker du har lest eller hørt på lydbok. Det er ikke få! Sov godt! Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir noen når man kjører 6mil hver dag! Pluss at de surrer på verkstedet når jeg lager smykker eller syr.
   Men så er jeg håpløs dårlig til å se på TV!

   Slett
 2. Skal si du har fordypet deg i Anna Karenina. Jeg har aldri hørt på radioteater på cd, men lydbøker går det mye av. Kanskje jeg skal teste det ut, bare for å se hvordan det er? De gamle bøkene synes jeg at jeg har sett før, kanskje jeg hadde en sånn i min barndom, uten at jeg har koblet til mitt voksne for hold til Tolstoj. Den moderne filmen så jeg på kino da den kom, flott og spennende, men for meg ble det litt langdrygt med en så pass enkel historie. (Så er jeg ikke flink å sitte stille å se heller, det kan ha gjort sitt) Ønsker deg en festlig 16-mai :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt å sammenligne denne historien hvordan den blir lagt frem på ulike måter, på scene, film og bok!
   Ha en flott 17mai helg!

   Slett
 3. Du fordyper deg i Anna Karenia, mens jeg har fordypet meg i Fargene forteller i dag og litt lek med kamera.. Håper du hadde en fin, fin 17 mai feiring.

  Ønsker deg en fin, fin uke..Varm hilsen i fra nord..

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!