lørdag 3. mai 2014

Sæterbakken Stig "Usynlige hender"

Politiførstebetjenten er hovedpersonen, men det er ingen krim.

Kristian Wold får i oppdrag å se på en ett år sak, med nye øyne før den ble lagt bort. Det er en forsvinning av en 14 år gammel jente. Hun skulle bare på butikken å kjøpe melk, da forsvant hun. Det finnes ingen spor.

Moren, Ingrid og faren har gått fra hverandre for mange år siden. De har ikke hatt et godt og åpent forhold, sjalusien ligger i bakteppet. Moren er desperat over at de ikke kan finne datteren og hun lever å ånder bare for den saken.  Når Kristian dukker opp og banker på hennes dør, sier hun: jeg trodde dere hadde glemt det!. Hun er en sliten, men en vakker dame som Kristan får gode følelser for med en gang. 

Dette blir altså en kjærlighetsroman om å gå på premisser med seg selv, sitt indre og hva ønsker man å få ut av livet. Kristian har en psykisk syk kone/samboer som sliter på han, hun skal ha kontroll over han hele tiden og blir sjalu over at han skal utforske den saken på ny osv.

Kristians daglige virke er den brutale hverdagen, med å forske i hallikvirksomhet, korrupsjon, store menn som tror de kan gjøre hva de vill- litt mafia aktig. Dvs håndtere små og store forbrytelser. Så når han treffer Ingrid smelter han. Noe som naturligvis ikke er forenlig med jobben så han blir suspendert. 
Utrolig mange scener fra hans virke som etterforsker, men det er ok og komposisjonen av boka er svært bra. Mye skummelt og pirrende også........for hvem er Gunerius og hvilken makt har Maltek?

Jeg er ikke så glad i krimbøker, men denne synes jeg var spennende.

Jan Grønli er så fantastisk oppleser, så man blir fanget i hans lesing i 6timer og 9minutter.
Cappelen Forlag utgav denne i 2007 som lydbok.


3 kommentarer:

 1. Høres spennende ut. Jeg er fan av krimbøker, og denne har jeg sikkert blitt å likt.. Nå liker jeg best å sitte med papirutgaven i hånden og bestemme selv enn at jeg skal høre på en lydbok. Da er det garantert at jeg ville sovnet av og det vil jeg ikke ha noe av..

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hører lydbøker fordi jeg pendler så mange mil hver dag til og fra jobb. Effektiv bruk av tid, lydbøker går også og surrer på vekstedet. Men papirutgaven er å foretrekke, enig der!

   Slett
  2. Det skjønner jeg.. I bilen må det være ypperlig altså.... Og på verkstedet.. Smart..

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!