fredag 19. juni 2015

Zander Joakim "svømmeren"En skikkelig triller som du blir klistret til, å må høre videre på fordi det skjer noe hele tiden....

Boka starter med at vi møter han, svømmeren en amerikaner som står der med et spedbarn i armene. Barnet som han har med en svensk diplomat, vi er i  Damaskus i1980. Hun setter seg i bilen som går i lufta, når hun vrir om nøkkelen og blir drept momentant. Han er spion og for å gjemme seg tar han farlige oppdrag i Beirut.

Klara er den lille jenta som har blitt levert på ambassaden etter drapet. Hun har vokst opp hos sine besteforeldre og hatt det godt der, i den svenske skjærgården. Hun vet ikke hvem faren er, bortsett fra at han er amerikansk.
Klara Wallden jobber som EU-jurist Brussel og er blitt karriære kvinne, men har vært mye ensom. I sin ensomhet ble hun kjent med Machmoth kalt Moddy og de tilbrakte mye tid sammen som elskere. Da hun drar til London blir det brudd og tre år går før de møtes igjen.

I Brussel blir Klara en dag oppsøkt av sin tidligere kjæreste Moddy, han trenger hennes hjelp.Da starter den ville ferd til Paris og alt som skjer der, med skyting og heftig bilkjøring.

Georg Loow er lobbyist og en merkelig fyr, men han påtar seg en jobb som blir helt anderledes enn forventet.  Han blir viklet inn i en jobb hvor klienten skal bruke han til en helt annen agenda enn han vet om.
Så han blir også en viktig brikke i spillet og havner som gissel i den svenske skjærgård, mer røper jeg ikke..

Svømmeren treffer igjen sin datter etter 30år i en særdeles spent situasjon, som ikke ender så bra....

Ikke normalt at jeg hører krimbok, men måtte ha en avveksling. Åse krim på TV liker jeg, men det pleier å holde. Denne var litt i "Broen" stil hadde jeg hørt og fikk lyst til å høre på den siden jeg har tilbrakt en del tid i bilen i det siste på sensuroppdrag osv...
En spennende bok, så man glemmer tiden og sted hvor man kjører fordi man blir dradd inn i fortellingen. Jeg sitter og er fascinert over all teknologien og oppfinsomhet man kan få med i en bok.

Spilletid 11.40.48 i 9CD
Lest av Thorbjørn Harr
Utkom på lydbokforlaget 2015, som bok 2013
Fra Biblioteket

1 kommentar:

  1. Nå skal jeg også lese bøker på fjellet. God helg! Du vil like blogginnlegget mitt!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!