torsdag 18. august 2016

Ståle Blæsterdalen har utstilling på Norsk Skogmuseum på Elverum


 "Landet innafor" har Ståle Blæsterdalen kalt denne utstillingen, Elisabeth Løvold takker Ståle på åpningen.

 Det var åpningen på årets festspillutstilling i Elverum, så musikk var det naturligvis der.
Utstillingen skal stå helt til 9.oktober

 Tre stk Blæsterdalen lytter til musikken

"Fluktens dilemma "

 "I sitt landskap" minner over kameraten Vegard

 "Kvardagen"

 "Steg for steg"

 "Ukjent hav", det må man studere tett innpå, så ser man det

  "I tykt og tynt" heter dette fargerike bildet
Ståle viser også noen trefigurer og mange flere bilder. 
Åpen til 9.Oktober i Galleriet på Norsk Skogmuseum

Ståle på fest sist lørdag.

Ståle Blæsterdalen er født i 1951 i Atnadalen. Folldal. Han er utdannet ved Statens Håndverks-og Kunstindustriskole, malerlinje (72-76) og Statens Kunstakademi, grafikklinje (77-82).
Ståle ønsker å formidle noe av naturens upolerte direkthet og de usynlige sammenheng i tilværelsen. Bildene presenterer ofte mennesker og dyr slik de har tilpasset seg og vært avhengige av naturen gjennom tusen år. Gjennom den grafiske teknikken tresnitt lager han markante former som framstår nærmest som stiliserte tegn. Dette er hentet fra infoen til galleriet på Norsk Skogmuseum.

Kunstneren har deltatt på en lang rekke separat og kollektivutstillinger.Peer-Gynt utstiller på Vinstra 2013.
Separatutstillinger i bl.a Kunstnerforbundet 1991 og 1993, Trondheim Kunstmuseum 1998 og Kunsthallen Lysekil, Sverige 1994. Han har deltatt på kollektivutstillinger og biennaler både i Norge,Danmark, Japan, India og England, og deltatt på Høstutstillingen 18 ganger fra 1978 og div. ganger på Østlandsutstillingen. Blæsterdalen har hatt flere utsmykningsoppdrag bl.a Haukeland Sykehus, Bergen 1985, Lillehammer sykehjem 2000, Bergbakken skole og barnehage, Jevnaker 2000. Kunstneren er representert i Lillehammer Kunstmuseum LHMR, Trondheims Faste Samling, Trondheim, Nasjonalgalleriet, Oslo, Riksgalleriet, Oslo og Britisk Museum, London m.m. 


2 kommentarer:

  1. Hei! Endelig lar jeg høre fra meg igjen. Først var jeg på ferie uten pc og nettforbindelse, da vi kom hjem var pc-en død, den har sunget på siste verset lenge. Tok lang tid før den nye pc-en kom, og så fikk jeg influensa! Verker i jele kroppen og er så slapp. Har ikke orket å sette meg inn i den nye pc-en eller lese/ skrive blogg. Blir helt våt av svette bare av å skrive dette!
    Håper å til et nytt innlegg på bloggen i løpet av neste uke.
    Fin utstilling du skriver om. Kjente igjen Vegard fra Nansenskolen.

    SvarSlett
  2. hyggelig og høre fra deg og god bedring!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!