søndag 28. august 2016

Ragde Anne B "Alltid tilgivelse"

Denne blir en ny start på serien, skjønner jeg....

De første bøkene har jeg lest, men ikke blogget om dem fordi da blogget jeg ikke. Denne boka har en god repetisjon av hva som har skjedd på Neshov, så man må strengt tatt ikke ha lest de første bøkene.

Om boka:
Torunn er blitt 40 år og lei Christer, hundekjøreren som har unge damer på si. Hun har bodd sammen med han i over tre år og gått lei. Hva bruker jeg egentlig livet mitt til, sier hun til venninna Margrethe?
Hun bestemmer seg for å flytte til sin odelsgård, Neshov. Flotte beskrivelser fra oppryddingen.

Onkelen Margido, han som driver begravelsesbyrå og har kistelager på Neshov er litt av en ordenskar og har ordnet alt mens hun har vært i Oslo. Dvs alt det praktiske, med å leie ut jorda, forsikringer osv. Han er frustrert over en av sine ansatte og gravferdbransjen. Han er ensom og begynner å føle seg gammel. Deto, Torunn og Margido blir godt kjent og støtter hverandre som to gamle gode venner. Hyggelig!

Erlend, den andre onkelen som hun ble så sint på at hun dro fra Neshov, har fått sitt livet snudd på hodet. Det er en lang historie om Erlend og Krumme, de som fikk tre barn med det lesbiske paret Jytte og Lizzi. Masse om fødsel og det ville, stormannsgale livet og alle planene de har i København. Kanskje litt mye?

Hva jeg synes:
Veldig mye "bli kjent på ny", med familien. Egentlig veldig lite som skjedde av nytt i boka bortsett fra det tittelen sier. Man starter på nytt og det er mye morsomme episoder, ja, men....
Utrolig mye babysnakk, det tok helt av og ble komisk i mine ører, to menn som får tre barn?. Jeg fikk tre adoptivbarn på en gang, men holdt tunga rett i munnen og har aldri vært så strukturer noen gang som da jeg dro for å hente dem langt oppe i Andesfjellene.

Anne B. Ragde pleier å skrive knakende godt, men denne ble litt kjedelig og triviell, synes jeg. Men, jeg regner med at dette ble en litt oppsummering av folkene som er med og at det vil endre seg i neste bok. Hun er skikkelig oppdatert på alt det nye som omverdenen bruker og forbruker og har et humoristisk syn på mange ting. Hun skriver knakende godt.
Så jeg ser frem til neste bok!

Oppleseren Anders T. Andersen syns jeg burde lese mer dansk,  der det er danske sekvenser. Det blir så dumt når danske ord og uttrykk som står i boka leses på norsk, det irriterte meg litt.

Produsert av: LBF,    Takk til Lydbokforlaget for leseeksemplar
Først utgitt: 22.08.2016
Spilletid: 08:09:04
Målform: Bokmål


 «Berlinerpoplene» «Eremittkrepsene» og «Ligge i grønne enger» heter de tre første bøkene

11 kommentarer:

 1. Leste en bok av samme forfatter, men jeg synes det ble for platt og styrer heller unna. Denne er sikkert bra når man hører den som lydbok. Flott anmeldelse i fra deg.

  Varm hilsen fra nord

  SvarSlett
 2. Jeg har denne liggende, og likte de andre Neshovbøkene, og er generelt glad i Ragdes bøker. Jeg må imidlertid være litt streng med meg selv å lese noen av de eldre leseksemplarene først før jeg hiver meg over høstbøkene.
  Denne har også fått gode kritikker stort sett, selv om den ikke er helt fullendt plottmessig, men det kommer jo flere bøker- men hos deg var den ingen innertier altså.. Spent på hva jeg synes. Regner med at det blir en del som du sier, en del repetering for å komme inn i historien igjen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns Ragde skriver veldig bra ,det ble bare litt for mye repetisjon fra tidligere bøker. Ser frem til neste.
   Uff ja, jeg har en bunke liggende, men det går mest i lydbøker nå siden jeg jobber mot en utstilling og har ikke tid til å lese bok. Jeg jobber full jobb så det er alt for mye.

   Slett
 3. Denne har jeg også tenkt å lese, men velger meg boken denne gangen. Det skal til å skrive bok nummer fire i en trilogi som for lengst er avsluttet, men jeg håper jeg kommer gjennom den uten å irritere meg for mye over småting. Har nettopp lest en ungdomsroman hvor de homofile ble karikert voldsomt, kjenner at jeg ikke er klar for det igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun følte nok at man måtte bli kjent med personene på nytt. Livet til mennen i KBH ble for glamorøst og uten spenning for meg, mens Margido hadde mange fine tanker om livet. Regner med at neste bok kommert til å handle om Margido og Torunn

   Slett
 4. Denne henta jeg på biblioteket i går, og grugleder meg til å høre den. Jeg var veldig begeistra for de tre første bøkene, og er spent på om denne slår an like godt, men ser at du ikke akkurat sender jubelen i taket. Greit å dempe forventningene litt, kanskje ;o)

  SvarSlett
 5. Tenk om alle hadde lest/hørt så mange bøker som dere, da ville forlagene gått bra!
  Jeg leser en spennende bok på engelsk for tiden - stor og tykk, av Kate Morton. Tittelen er "The Lake house". Den ble utgitt i fjor. Vanskelig å legge fra seg, men jeg vet ikke om den er kommet på norsk. Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er du sanderlig flink, når du leser bøker på engelsk. Der er ikke jeg...

   Slett
 6. Jeg elsker det språket. Og ettersom det ikke blir mye brukt av meg lenger i jobb, er det fint å holde det ved like. Hilsen Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!