lørdag 5. november 2016

Evensen Hilde Berit " Hva gjør du resten av mitt liv?"

Når alt går galt i livet er det gode venner og humøret det viktigste....

Hovedpersonen i boka er Arild, 34 år gammel og gift med Marit. Arild er Vaktmester i Parksenteret og har nylig vært utsatt for ei ulykke, hvor han skadet seg skikkelig. Han syns ikke det er noe stas og gå sykemeldt så han stikker innom og hjelper folk som trenger det på Parksenteret. De er jo vennene han, men det er ikke alle som setter like stor pris på at han ferdes der...

Jørgen er en av vennene, han er beboerne som Arild har et spesielt forhold til og stikker innom han til stadighet, for å sjekke at alt står bra til med den 97 år gamle mannen. Jørgen har reist på de sju hav og opplevd mye, siden den gangen han dro hjemme fra i Øvre Rendalen og ut til sjøs i ung alder. Han har alltid en morsom historie å fortelle og er stort sett i godt humør. Selv han blir nostalgisk av og til og da er det kona Anny som han var så glad i han snakket om. Søstera si, ble han sur av å tenke på ....

Arild har fått legeskrekk etter ulykka og skjønner ikke hva som skjer med han. Fem ganger på to uker har han avbestilt timen i siste sekund. Marit maser på han, og sier han må følge opp timene. Ja, ja, men dette er ikke så mystisk, sier han.....( det skjer noe merkelig i kroppen hans etter ulykka

To tomatbokser blir et vendepunkt i livet til Arild, det vil jeg naturlig vis ikke røpe så mye om. Dette er noe av kjernestoffet som jeg likte veldig godt, alle historiene vi får fortalt. Her er man inne på mange vesentlig deler av hva livet handler om, nydelig tolket og beskrevet!

Det er noe underlig som skjer med Arild og frykten for at Skravlemannen fra TV vil ha han med i et talkshow og at han blir en sensasjon blir en skremmer opplevelse for han. Han en sensasjon, nei?...
Mediene venter på han hvor han går og livet hans oppleves som i et mareritt, hans menneskeverd blir satt på hodet føler han.

Totalt sett har boka mange lag og paralleller som handler om vennskap, kjærlighet,mediaoppmerksomhet, tap, savn, ensomhet, lengsler, om å ta vare på hverandre og bry seg om andre og ikke minst ha ryggrad til å ta egne valg.
Her flettes lyse og mørke tragedier inn i en godt komponert roman som er så fengende at man blir dradd inn i historien og livet rundt Arild.

Boka er humoristisk skrevet, over flere vanskelige temaer i livet. Humor kan handle om å bryte ned det onde, tragiske og triste og det har forfatteren flott fått til her i denne romanen.
Jeg må innrømme at jeg satt og gapskrattet over morsomme episoder og ble skikkelig trist andre ganger. Det er en bok som rører ved de nære ting i livet og jeg lot meg involvere i historien og likte den veldig godt.

Anbefales! Boka er humoristisk, tragikomisk, troverdig og originalt skrevet!


Det er jo litt spesielt og lese en bok fra nærmiljøet, det gir en ekstra dimensjon til fortellingen når det skjer på kjente trakter. Selv om det ikke står skrevet noen sted så skjønner man det ut i fra konteksten at det er i byen Hamar handlingen utspiller seg.


Hilde Berit Evensen (1961) har tidligere utgitt romanene Retur (2014) og Pendel (2007) i tillegg til skjønnlitterære bidrag i to antologier om hjembyen Hamar. Evensen har yrkesbakgrunn som journalist og billedkunstner.

Utgitt på Publica Bok, oktober 2016,
 215 s
Lese eksemplar
Bildet er fra baksiden-coveret til boka

Velkommen til Gravdahl Bokhandel, Hamar. 24 november kl 18.
Der vil Hilde Berit og jeg snakke litt sammen om boka.
Hun skal fortelle om boka og jeg skal si noe om å være bok blogger.

6 kommentarer:

 1. Høres ut som en roman med flere lag, denne må jeg se litt nærmere på. Tenk om jeg hadde bodd nærmere Hamar, da hadde jeg helt sikkert møtt opp i Gravdal bokhandel 24 november :) Lykke til med bokbadingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg både gruer og gleder meg til besøket den 24 på Gravdal bokhandel, slik er det når jeg ikke har gjort det før. Boka likte jeg veldig godt.
   Den er full av humor blandet med skikkelige tragiske hendelser og medieforfølging. Det er vanskelig å si noe om en bok, når det ikke må røpes alt for mye av innholdet.

   Slett
 2. Lykke til hos bokhandelen! Jeg får ikke lest en brøkkdel av det du får med deg, og selvsagt er det også fordi jeg leser alt. Du lytter også.
  Så at du nå skal lese norske bøker. Jeg avsluttet for en time siden en bok på nesten 700 sider på engelsk - "The Distant Hours". Den hadde også mange lag. Helt fantastisk roman. Forfatter er Kate Morton. Anbefales! Fortsatt god søndag ønskes av Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser for det meste norske bøker. Jo, takk det går nok bra!

   Slett
 3. Interessant bok som du har skrevet en fin omtale om. Lykke til på boktreffet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den fordi den var litt anderledes, humoristisk og et orginalt manus.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!