lørdag 1. oktober 2022

Nasjonalmuseet, 8. september


Kunstnergruppa, Ragnhild, Ingema og jeg dro til Oslo for å se åpnings utstillingen  i Lyshallen.  Ragnhild Arneberg var med på utstillingen med sitt fantastisk stort flott verk. 
Et broderi på 28 meter som viser 200 navngitte kvinner. Broderiet heter "Convention". Hun har utgitt en bok om kvinnene også,  der hun omtaler  kvinnene i broderiet sitt. 
Boka heter: "Convention, en tegning med nål og trå."
Nasjonalmusset i Oslo åpnet 11. juni 2022 

Her ser vi Ragnhild Arneberg foran verket sitt.

28 meter broderi er et ekstremt langt verk, imponerende.
 
Her står vi  foran der vi selv er med i verket.

 Jeg står med et smykke som jeg har laget/hedret: Dronning Sonja med, hun som står ved min venstre side og ser på smykket.
Ragnhild Arneberg med den enormt store veska og Ingema Hoff som er keramiker står med en skulptur.

Her har vi kvinnelige krigere

kunstnere og kongelige


Ragnhild har delt det lange verket inn i grupper med Filosofer, matematikere, åndelige kvinner, feminister, forfattere, vitenskap, musikk, medisinere, designere, sport og teknikk, oppdagelsesreisende, astronomer, frihetskjempere, herskere, den norske gruppen osv.
Fantastisk spennende. 

Håper at det blir stilt ut andre steder i landet og i utlandet, for det er internasjonale kvinner som er med.
Denne utstillingen er nå tatt ned, de skifter stadig utstillinger der.Siden vi er i blogg-verden så må jeg ta med et innlegg fra en kunstner-gruppe fra Bergen. 
Jorun som har bloggen KK (kvinner&Kultur) er moren til en av kunstnerne og har vært delaktig i produksjonen.

Her kunne jeg skrevet og vist mye bilder, var på Nasjonalmuseet og på Høstutstillingen i går, så kanskje kommer det mer derfra.

4 kommentarer:

 1. Dette innlegget hadde jeg gått glipp av! Så Flott å få se broderiet på nært hold, og endelig finne deg der! Siden jeg var syk og hadde feber da vi var der på åpningen, suste jeg rundt og var ikke så veldig konsentrert. Og det var veldig mye der! Hele Alt går bra sitt verk, 30 våpenskjold og en fane ble innkjøpt av Nasjonalmuseet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var morsomt å høre at "Alt går bra" sitt verk ble innkjøpt, det var utrolig bra. :)

   Slett
 2. Vi har dessverre ikke fått vært på museet enda. Det har vært litt sykdom hos oss. Gleder oss til vi kommer oss av gårde. Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var der en tur sammen med en skoleklasse på fredag, mye fint å se. Ragnhild sitt fantastiske verk, hvor vi er med er ferdig. Den utstillingen var ferdig 11.oktober.
   Vi var å så en nye på utstilling der fredag den med italieneren Giovanne Battista Piranesi fra 1700 tallet. Han som alle kunstner, filmskapere, arkitekter, designer osv elsker å ha som forbilde. Utrolig flotte trykk, fra store kobberplater, imponerende. ( det er stadig nye utstillinger der som står bare et par-tre mnd) + det faste naturligvis. Man klarer ikke alt på en dag. :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!