mandag 31. oktober 2022

Oppsummering Oktober 2022

 


Det var høsten og mørketiden har kommet og vinteren siger på.
Men det er ganske fint med slike tåke-landskap, synes jeg. 
Søndag i Furnes-åsen. 


  "Drømmen om et tre" Maja Lunde sin fjerde bok om klimaendringene.  Jeg likte boka veldig godt. Bok i Bookbites.   

Houellebecq "Tilintegjøre" en bok som ikke levde helt opp til mine forventninger, lydbok i Boobites.


 Dine ord av Gaute Heivoll. En rørende nydelig fortelling, bok.


Om Selma Lagerlöf sin oppvekst på Herregården Mårbacka, klassiker. flott om oppveksten på en herregård i Sverige og Selmas drømmer om å bli forfatter. Lydbok.

 Anna Gavalda "Eg elska ho", En samtale mellom svigefar og svigerdatter om hva er best, skille seg, eller bli i ekteskapet. Lydbok

En mors bekjennelse av Kelly Rimmer. En Australsk underholdningsroman, tar opp kone-mishandling.  Lydbok


 Den jødiske familien Glass. Alex Maguy, motedesigneren, og hans verden i Frankrike med Marc Chagall, Dior, Pablo Picasso, osv. En helt annerledes og fin bok om familien Glass, jødene som dro fra Polen til Frankrike og hvor nesten alle overlevde. Kan absolutt anbefales! Bok.





Det som har preget stort sett hele oktober, er at jeg mistet broren min, Geir 5.oktober 2022                                                             Minneordene jeg holdt over han.
 
  
En vakker Bisettelse i Ringerike krematorium, og en fantastisk sammenkomst med venner og familie.
 

Ellers har vi blitt ferdig med isolasjon og nye vinduer på Østveggen i Furnes, mangler bare litt pynt over vinduene som vinduet  til høyere. Drivhuset er tømt og hagearbeid avsluttet. Alt klart for vinter!



Kunstfestivalen i Kunstbanken 21-23 okt, Hamar. Det ble en flott mønstring i tre dager, med over 50 kunstnere fra Innlandet som stilte ut. Jeg hadde foredrag om kvinnene mine "Hommage prosjektet".  
Masse folk, hyggelig og bra salg! 




Nå har vinteren med inne live i November startet, litt deilig det å....

9 kommentarer:

  1. Fine Furnesåsen, du er god til å knipse blink med kamera. Kondolerer med din bror, veldig artig bilde du deler med oss, han ser ut som han var en fin fyr :)
    Jeg har hørt Anna Gavalda etter tips fra deg, der var noen flotte høydepunkt i romanen, i dialogen mellom hovedpersonen og svigerfar, men den havnet på en firer.
    Er enig med deg om Hoellebecq og Heivoll også gleder jeg meg til å lese Maja Lunde, har fått med meg at aller er ikke enige om denne.
    Lykke til med novemberlesingen din, kanskje godt med en pause i oppussing, selv om det har blitt veldig fint.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelige ord Tine. Ja, Geir var en knallgod venn og bror, men han har slitt med sykdom i mange år.
      Anna Gavalda havnet på en firer hos meg også. Man merker at det har gått noen år siden den ble skrevet, i måten den ble fortalt på.
      Ønsker deg også en fin november :)

      Slett
  2. Trist å lese om din brors bortgang, men fint også at du hedrer ham slik. Jeg mistet min søster (fem år yngre enn meg ) sommeren 2020. Jeg holdt også en minnetale for henne i kirka.

    Angående bøker lest så har jeg ikke lest noen av dine, men har et par av dem på vent. Har lest Inger Hagerup i diktsirkelen, men har ikke rukket å lese om vi har lest de samme. Har jeg fått link? Beklager, hvis det har falt ut for meg.. Har vært så mye her i det siste.

    Ønske deg en fin november Ingun:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Fant den nå, har bare ikke kikket innom siden i går kveld.

      Slett
  3. Ja, trist å velge storebroren sin, eller familie generelt.
    Jeg hopper litt ut og inn av Dikt-leser innleggene, men da jeg så tema var krig tok det et sekund å vite hvilken dikt jeg skulle velge.
    Ha en fin november!

    SvarSlett
  4. Så aktiv du har vært i høst! Mange bøker lest, mange nye, vakre smykker også, samt jobbing på hus. Jeg skal begynne å brodere bunad igjen. Blogger om det i dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, jeg føler at jeg bare har gått i svime, over broren min. Men jeg har fått lest ferdig noen bøker jeg har holdt på med en stund eller jobbet som en gal med maling og sølv. :)

      Slett
  5. Du har lest mye bra i oktober! Leit å høre om tapet av din bror. Håper du får en fin november :)

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!