tirsdag 7. juni 2011

Skrivekista til Marselius Zahl Andersen

Dette er et skrivebord, oppbevaringskiste og en praktisk gjenstand. Det var slik at mange som feks dro på   Lofotfiske eller annet fiske langt hjemmefra hadde med seg en slik kiste, hvor alt som hadde med skriving og personlige gjenstander var oppbevart.
Min kiste er 35cm lang, 21cm bred og 11cm høy.
Utbrettet er den et skrivebord, med plass til blek og et penal i tre. Man kan ha den på fanget og da har man et sted å skrive med litt helling. Det rom under begge skriveplatene til oppbevaring. 
Skrivekista til Marselius Zahl Andersen (født 1891), det var onkelen til pappa. Onkelen døde som svært ung av tuberkolose. Pappa var oppkalt etter han og derfor fikk han denne, de hadde jo et litt spesielt navn.
Les mere om onkelen og brødrene hans her: httpbestefar-johan-sin-fam-og-sken.html

Det som var synd er at jeg fikk denne av pappa som 15åring og malte den innvendig. Heldigvis,malte jeg ikke over alt så man kan i dag se rester etter navnetrekket til pappas onkel Marselius.

1 kommentar:

  1. Av og til er man for ung til å ta vare på gamle ting.
    Men du har jo tatt vare på dette spesielle, personlige skrinet.
    Nesten som en bærbar pc, det der :)
    For en fin ting å ha arvet!

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!