onsdag 19. oktober 2011

Gatelivet i Paris!

 

Vi satt og drakk en kaffe utenfor et bakeri, like ved hotellet. Der kommer en uteligger gående rett mot oss, han skjener inn i patesseriet og kommer ut noen sekunder etter med lommene fulle av matvarer. En av de ansatte kommer stormende etter han, men ingen ville finne på og ta i den mannen engang. Filler rundt beina, ikke sko. Snørr og møkk i skjegget og så helt gal ut i blikket.
Så han gikk litt opp i gata og la seg ned å spiste en ost som et dyr. Bildet er tatt fra hotellrommet vårt.

Slik så det ut når han var ferdig med å få i seg litt mat.
En ekkel opplevelse, som satte et støkk i meg. Det var mange som bodde på gata i Paris. Noen var tydelig helt psykotiske, andre var dopa og noen så bare ut som om de var kastet ut, med kofferter, hunder og katter rundt seg. De har iallfall ikke NAV system som stiller opp for deg, og hjelper deg med bolig osv.

Litt morsomt da og tenke på at Hotel des Invalides som ble bygget for Ludvig 14 i 1671. Dette fungerte i år-tider( vet ikke hvor lenge) som hjem for sårede og gamle soldater som ikke lenger var i tjeneste. De hadde ikke noe annet liv enn å bo der eller å bli tiggere eller kriminelle. Beboerne som ble betraktet som persjonister der, men de  levde i streng disiplin som skulle overholdes, ellers var det ut på gata. Slik er det ikke mer............. 

Brudepar tatt litt lenger borti gata. Store kontraster!

Flotte illusjonsmalerier på byveggen, det blir så koselig.

Mannen min fikk oppfylt det han alltid vil  i storbyer, finne ei vinyl sjappe. 
Dette er et hjørne av butikken og det var en som gikk veldig fornøyd hjem.
Dette får være nok om Paristuren i denne omgang

5 kommentarer:

 1. Hei igjen,
  måtte bare se og lese denne før puta.
  Det er tragisk at det nå er slike tilstander enkelte steder i Paris.
  Var slett ikke slik den gang jeg jobbet der i sin tid.
  Og jeg vet franskmenn generelt er svært bekymret.
  Jeg sier alltid til mine (gode) franske venner at dere må ta ett oppgjør med dere selv, hva dere vil og ikke bare protestere, da kommer dere i divisjon med Hellas.
  Da lytter de...

  Takk for bilder og reportasje

  SvarSlett
 2. Paris er nok mer enn Eiffeltårnet ja. grufulle bilder blandet med storhet og historie som er fint å få med. Også den delen som ikke var så bra. Vi har det nok godt i Norge, på så mange vis. Selv om fattigdommen også her råder for mange.

  I kveld så jeg fra "FATTIGHUSET", et godt bevis på at det ikke er bare Paris...Du forstår.

  Da skal jeg til å slutte av her for denne gangen. Prøver senga om den gir litt ro i natt, slik at jeg kommer meg bort til legen igjen i morgen. Takk for turen igjen, og ha det veldig greit fremover med deg selv og alle dine.

  SvarSlett
 3. Igjen mange interessante bilder - selv om dette med husløse og fattige kan sette en støkk i noen hver ... Skjønner at dere fikk dette vel tett inn på livet ...

  SvarSlett
 4. Flotte bilder, selv med de fattige av de fattigste. Dette skjer mange steder i verden, også Norge. Jeg så en dokumentar om Paris, medaljen bak turiststedene. Det er deler av Paris som turistene ikke vet. Det begåes ran,voldtekt, og drap i noen av de bydelene. Videre bandekriger.. Det var nifs å se... Man får vondt å se en uteligger, for å overleve må man stjele.. Vet ikke om de har de trygdeytelsene som det vi i Norge?

  SvarSlett
 5. Har hatt en liten pc-pause :)
  Forferdelig å se slikt du viser her. Men sånn er verden.
  Fint at du viser dette også, og ikke bare det de ønsker å vise fram til turistene og det man må stå i kø og betale for å få se.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!