søndag 7. august 2022

Oppsummering Juli 2022

 

Juli ble en travel måned, med lite lesing, mer om andre opplevelser før jeg dro på ferie:

 "Frihet av Amerikanske Franzen" en bok jeg leste i "Elidas 1001 bøker". litt lang til tider

 "Sissel Gran sin bok om Begjæret" En litt oppklarende og fin bok, med mange referanser til annen litteratur jeg har lest. 
 
 Boka over fikk meg til å lytte til denne biografien om Axel Jensen. Den består av 7 lydbøker, så jeg kommer tilbake til dem etter hvert. Har bare hørt bok 2 ferdig og driver med bok 3. Fin, morsom og spennende historie  jeg kun har lest en bok av før, Junior. Om Axel og Marianne Ihlen av Hesthamar.


 "Unge Mungo" En sterk og heftig bok om å være ung og skeiv fra Glasgow på 90 tallet, fra forfatteren som skrev den meget omtalte boka Shuggi Bain. En bok som settet spor i en.


 Denne har jeg drar med meg i hele sommer og hatt svært få muligheter til å få lest den ferdig, mangler noen sider. En sterk, fortelling og særlig moteskaperen Alex som virkelig slo seg opp i Paris, og vanket med alle kunstnerne var morsomt å lese. Omtalen kommer, har vært på ferie. 


Tiden flydd fra meg i juli med mye på plakaten. Mesteparten av tiden gikk med til restaureringen av huset i Furnes, hvor jeg er håndlanger: 
 
Masse nye isolering osv.
Vi skaper den gamle panelen for å sette opp nederst, utvendig 1. etg. Denne panelen er 122år gammel.
Slik er det å ha et kulturminne, gamle Gålås skole.


Når alt blir malt, blir det som den ferdige delen. 

Bryllup med datteren vår Maribel, som giftet seg 23 juli med sin Thomas i Sarpsborg kirke

 
Brudepaet med barna, Oliver 1år og Lucas 2 år.

 
Brudeparet og Oliver

Festen ble holdt på et vakkert sted ved havet, og været var fantastisk. 
En flott og minnerik dag.12 kommentarer:

 1. Skjønner du har hatt det travelt med brullyp og opppussing. :) Gratulerer:)
  Har lest Franzen, Jensen/Eggen og Gran av dine. Likte biografien om axel veldig godt, det samme med boka til Gran.
  Ønsker deg en fin august Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg kommer nok sterke tilbake i september. Litt mange prosjekter på gang, og når man har vært borte er det fordoblet seg med arbeid i hagen, drivhus osv. En liten ferietur i slutten av august skal bli bra.

   Slett
 2. Så heldige dere var med været i bryllupet, og så fine de var, alle fire :)
  Jeg har lest de tre første bøkene dine, Axel etter tips fra deg, et tips som har ført til at jeg har lest 5 bøker av Axel Jensen, og har tre til på lur. De er heldigvis ikke så lang, og veldig lett å lese etter å ha lest Torgrim Eggens biografi om ham.
  Fortsatt fin søndag Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, et nydelig par og bryllup ble det, i strålende sol og vakker kirke. Axel Jensen var litt av en type. Jeg kommer som sagt sterkere tilbake, har akkurat vært en liten uke i Bremanger, så gleder meg til å se på bildene derfra (fra kamera). Har lagt ut noen kjappe mobilbilder fra turen på Instagram.

   Slett
 3. Gratulerer med datteren! For et nydelig og romantisk brudepar! :) Og så flinke dere er å pusse opp! Og i tillegg har du lest mye spennende litteratur. I sommer har jeg ikke lest noen ting! I dag skriver jeg om litt oppussing vi har gjort i sommer, men det er puslete i forhold til det dere driver med! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en hektisk sommer har det vært, men det er litt morsomt også. Ja, Maribel og Thomas er et vakkert og flott par. Og når vi ser resultatene etter en hard arbeidende sommer har vi fått gjort mye, og mer blir det. Har vært en liten uke i Bremanger, Vestlandet og skal en tur til sverige, med venninner. Så her går det slag i slag:)

   Slett
 4. Så koselig med brullup og nydelig hus, om enn ikke ferdig. Gratulerer så mye. Jeg merker at det er så mye anna enn bøker som opptar meg for tida, positive opplevelser med maling og venner. (Men jeg var innom biblioteket og fikk med meg 10 nye bøker, så jeg er med enda!) Var på kurs med maling en ukes tid, der jeg møtte en dame som har vært kollega med deg. Hun er fra Løten. Flink tegner. Ha en fin august!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Huset er så langt vært hytta vår, men ikke umulig at vi flytter dit om et par år, når bad osv er på plass.
   Så morsomt at du var på malekurs med en tidligere kollega, det må ha vært Line Adele. Ha en fortsatt fin sommer, jeg kommer sterker tilbake i bloggverde i september :)

   Slett
 5. Takk for de vakre bildene, kjære Ingun... noe av det vakreste i livet, din datters bryllup. Jeg gratulerer hjerteligst og sender mine beste ønsker.
  Jeg ønsker deg lykke til med videre restaurering av delen av huset. Mye jobb med et utrolig vakkert resultat :-)
  Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, det var et vakkert bryllup. Takk for hyggelige ord og fortsatt god sommer til deg og dine :)

   Slett
 6. Jeg har sagt det før til deg, men sier det igjen - for et flott brudepar og så vakre barn!
  Så herlig med bryllup i fint vær. Nok en gang - gratulere så mye!
  Og dere er så flinke med huset. Lykke til videre! Klem fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tove! De var fantastisk dag, heldige med været på bryllupsdagen, alt var fantastisk!
   Vi jobber intenst med huset i Furnes for tiden, fikk malt litt yttervegger i går så det går framover. Ha en fin lørdag :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!