lørdag 15. oktober 2011

Paris, et hyggelig gjensyn!

Så har det vært høstferie, jeg og mannen min har vært i Paris. Det er mange, mange år siden vi var der som ungdommer, før vi traff hverandre. Paris er en by vi har snakket om å dra til i mange år, men ikke blitt før nå. Jeg var innom Paris et par ganger på interrail  på 70 tallet og Steinar var der på haiketur i 1969 og 70. Så det var mye minner!


Vi hadde seks fantastiske dager i Paris og her ser vi fra et "moteschoot" på gata.

Cathedral Notre-dame har vi sett begge og det var kjempe kø for å komme inn. Å komme inn i en slik gotisk kirke er fantastisk, men vi hoppet over den nå.

Like ved ligger Sainte-capelle og det var en vakker opplevelse. Dette er fra 1 etg
2. etg , utrolig flotte veggmalerier, glassmalerier og tak
 Paris er å vandre gatelangs og i parker.
 Kveldstur til Montmartre, der var det vinfestival  rundt Sacre-cæur med utrolig mye mennesker
 Her er Sacre- Cæur i bakgrunnen. Høy stemning!
Kult med gatemusikere som spilte i Cajun stil, med stilgitar og alt.
 Musee du Louvre hoppet vi over og gikk inn på musee des Arts Decoratifs istede. Det ligger på samme område og hadde en fantastisk tekstil utstilling, hvor man ikke fikk tatt bilder :(

inngangen til Louvre

Parken, den var fantastisk!..... det kommer mer!

5 kommentarer:

 1. Ja, send mer fra Paris.
  Jeg får nesten hjemlengsel. Du vekker virkelig gode minner;-)
  Elsker byen, men må med skamme å melde ikke vært der på noen år.
  Har vært i Frankrike ca 40 ganger, jobb, ferie og kombinasjon jobb/ferie.
  Første gang så tidlig som i 1964 (det ble 30 år i trekk)- i 67 jobbet jeg en sommer i Paris, og har fortsatt stadig kontakt med bekjente fra den gangen...
  Og nå i høstferien var vi i hos gode venner helt syd i Provence - for 3. år på rad, så har jeg vært en del noen ganger om våren i Vence/Nice og så har vi vært i Arles/Nimes for noen år siden.
  Siste gang, jeg til nå, var i Paris, stakk jeg fra jobb i London og hadde en helg med gamle venner i Paris. Og nå har du inspirert meg til å ta ut litt av gjenstående ferie: Besøke venner fra 1967 i Paris. Takk for inspirasjonen.

  PS. Fin blogg du har.

  Jeg har to:
  http://toraa.blogspot.com (engelsk)
  http://toraamusic.blogspot.com (hovedsaklig norsk, men også noe engelsk)

  SvarSlett
 2. Kjempefine bilder!!!! Jeg likte spesielt det du har tatt fra den høstlige parken samt av et opplyst Sacre Coeur! Vi var også innom Sainte-chapelle sist vi var i Paris, og du godeste for en bygning! Er veldig svak for alt det blå.

  SvarSlett
 3. Ååå, du har vært i Paris!

  Tor og jeg giftet oss i Paris i 1994 :)
  Vi dro i hemmelighet og giftet oss på ambassaden. Romantisk, ja.
  Kjøpte kjole der, det var ikke så enkelt som jeg hadde trodd, ante jo ikke hvor jeg skulle gå og se etter sånt. På vei til ambassaden om formiddagen spurte vi noen politibetjenter vi traff hvor vi kunne få kjøpt blomster, Jeg måtte jo ha en bukett :)

  Så fint at dere fikk oppleve Paris sammen nå!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer. Jeg tok alt for mange bilder, så da er det mye å se på og rette opp i. Jeg har et lite Leika kamera som det har blitt feil dato på, så det stemmer ikke med speilrefleksen på dato og det blir mye tull.
  Mappene er bare rot! Men det ordner seg, med manuell flytting!
  Kamera har nå fått riktig dato på så det ikke skal skje igjen.

  SvarSlett
 5. Hvor koselig å legge turen til Paris.. Har aldri vært der, men jammen ser det flott ut. Mange fine bilder du har tatt... Må ile og se neste innlegg...

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!