onsdag 27. august 2014

YES! Jeg fikk midler fra: Den kulturelle skolesekken, Hedmark Fylkeskommune

 
Så nå skal jeg dra ut på skolebesøk og vise mitt smykkeprosjekt hvor jeg har visualisert og hedrer ulike kvinner!
Dette er smykket heter: Inger Hagerup.

Jeg har i dette prosjektet hedret navngitte kvinner fra fortiden som har vært betydelige i sin samtid, viktige i nåtiden og inspirerende for fremtiden.
De utvalgte kvinnene har gjort mye spennende og bemerket seg på mange måter, eller at de har hatt en sterk betydning for meg personlig.
Det er kvinner med helt ulike ståsteder i verden og som har bemerket seg på ulike agendaer som feks: forfattere, politikere, sangere,  kunstnere av ulik sjanger osv...
Jeg har gått inn i hver av disse kvinnen sine liv via bokverdenen og lest om de, så har jeg laget smykker som symboliserer dem, eller noe de står for.

(Bildene er fra Natthagen utstillingen, Løten i mai)

Jeg hadde en utstilling under 100 års jubileet for at kvinner fikk stemmerett i Norge på Peder Balkesenteret på Toten, sommeren 2013. Den ble så godt likt, så når jeg søkte om midler til dette prosjektet.
Ja, da fikk jeg det!

Nå skal de unge i Hedmark få et pust i bakken fra den faste læreren og få et foredrag fra meg!

De skal få høre om ulike sterke kvinner, deres historier og hvordan jeg har tolket dette tematisk.
Har jeg feks. Gunvor Hofmo, vil jeg fortelle om hennes liv og hvem hun var. Lese noen av diktene hennes og fortelle/vise noe om prosessen og teknikker frem til ferdig resultat.

Hvordan jeg jobber meg frem til det ferdige resultatet fra ei skisse, modellere og eksperimenter meg fram i form, farger og materiale til det endelige produkt.De skal få høre om hvorfor jeg har valgt ulike formspråk-uttrykk på smykkene. Det handler om tolkningen  av kunstneren/kvinnen, design og komposisjonen.
Veien frem til det ferdige produkt, det har som oftest vært mange sidesprang og ideer på vegen til dit. Naturligvis vil jeg også fortelle og vise utførelsen rent håndverksmessig,  jobben fra sølvplata, lodding, hamring, saging og tilpassinger, De skal få en innføring i prosessen jeg har for å komme frem til det ferdig resultatet.

Utrolig morsomt!
Det var 10 prosjekter som fikk støtte. Ni av disse var museer og institusjoner av ulike slag også MEG!
Gleder meg til å få gjøre noe annet og inspirerende med min kunstfaglige bakgrunn og ikke minst min interesse for kvinners kår og muligheter for å komme formidle dere historier og  liv.
Prosjektet heter derfor "En knopp springer ut og blir til en rose".

Jeg har jobbet mye med kvinneskikkelser, vil du lese og se mer er det på bloggen Ingun Kleppan

Gleder meg! 

3 kommentarer:

 1. Gratulere Ingun, det var fantastisk flott!
  Hilsen Line

  SvarSlett
 2. Kjære Ingun!
  Så gøy og så velfortjent! GRATULERER!!!
  Det er et så flott prosjekt du har, og nå får mange unge elever innsikt i det. Noen blir helt sikkert inspirert, og hvem vet hva som kan komme ut av dette til slutt!?
  Masse lykke til med prosjektet!
  Klem fra Jorun

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!
   Jeg synes det er utrolig morsomt selv og gleder meg til å jobbe med dette i løpet av vinteren.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!