søndag 7. februar 2016

Pettersen Siri "Evna"Hirka har blitt 17år og kommer frem til sin familie


Første boka : OdinsbarnetHirka er hovedpersonen i boka, hun er bare 15 vintre gammel og er et haleløst odinsbarn oppvokst hos sin fosterfar som fant henne i snøen. Hirka kan ikke favne og er evnelaus og halelaus. Tenk om jeg kunne fly, sier hun. Hirka er fra en annen verden og er fryktet og jaget.
Hirka har mye kunnskaper og kan mye om legemidler og urter.  Hun har si venn Rime som er arvingen til stolen og makt. Men, han er så mye mer,- han er Kalkagga og har utrolige evner. 

Andre bokaRåta.  Hirka er i vår verden og blant oss mennesker. En underlig verden for henne hvor hun ikke klarer å innpasse seg. Ikke har hun penger, bosted eller familie i denne verden- hun er helt alene.
Hirka innser hvem hun er og hvilken krefter hun har. Hun får kjennskap til at Rime har kommet og da hun treffer Rime på blackmetall konsert er det et veldig morsomt og et fint trekk i fortellingen. Her mikses alt sammen, vi opplever folk som har levd i flere tusen år og hører om prøverørsbarn.

Dette er tredje og siste boka i Ravneringen:
Graal er faren til Hirka og Raun er hennes bestefar, og begge hans sønner Naill er Graal  har vært bitre fiender og hersket over hver sine riker/verdener.

Rime og Hilka skiller lag og Hilka har med seg hjertet av Nail da hun kommer gjennom muren da Kollail skyter en mann rett forand øynene hennes og hun blir hilst velkommen av Scharla. Hilka er odins-barnet fra Elveroa, en halvt-likfødt som nå har kommet hjem til Graal sitt rike, hun er hans arving. 
Hun har med  hjertet til Naill- forrederen. Hjertet ligger oppbevart i en boks som bevis. 

Rime drar tilbake til Slokna, til Mannfalla etter at han drepte "Seereren". Han er ravnebærer og har vært hos de likfødte. Han oppsøker en rådsmann og får vite at folket er i opprør fordi han har vært sporløst borte i 20 dager. Hvor har du vært og hvor er Hirka? 
Alle tror at de er døde og folket ruster seg  til krig.  Te handleren vil servere Darkdara te, men han skjønner at den er giftig, ting skjer og han  får tak i dette og bruker den......... 

Graal og Naill, hva står de for?
Motvillig aksepterer hun sin skjebne, i håpet  om å holde Rime i live og Ymslanda forblir et trygt sted.  De likfødtes tørster etter Evna og er altoppslukende, og hun innser at krigen hun ville stanse, er uunngåelig
Vi får vite at Naill ikke er bror til Graal, men det skal være en hemmelighet mellom Hilka og Seeren. Hilka kommer seg til Ymslanda med Urd i følget, sammen med mange Ompirier......... sier ikke mer.
Hun treffer Rime, heftige ting skjer mellom dem og med dem.....

Hvordan jeg likte boka og serien:
Det jeg liker aller best med boka er alle de fantastiske beskrivelsene Siri Pettersen har av klær, utseende, smykker og alt det magiske. Fantastiske beskrivelser av det folket med lærklær, klør og blinde som de kaller dem (hvite i øynene).
Selve fantasy sjangeren er en litt ukjent sjanger for meg, det kun disse tre bøkene jeg har lest og det er ikke noe jeg tror at jeg blir hekta på. Men, nå vet jeg iallefall hva det er. 
Det er en bokserie som har fantastisk mange episke eventyr, det fascinerer meg selv om jeg ikke klarer helt å følge med og skjønne alt som skjer hele tiden. Hun er dyktig på de små detaljene og får til en helhet tilslutt.

Jeg ble litt fanget i første boka og den andre var kjedelig et stykke i starten, men ble bedre etterhvert, enda bedre etterhvert og denne samler trådene og ting faller litt på plass. Den binder sammen hele historien og håpet!

Takk til lydbokforlaget for lytte eksemplar.

Produsert av: LBF
Serie: Ravneringene
Først utgitt: 19.11.2015
Spilletid: 15:00:26
Antall CDer: 12
ISBN CD: 9788242170569
ISBN Lydfil: 9788242162274
Målform: Bokmål
Sjanger: Fantasy2 kommentarer:

 1. Dette er heller ikke min favoritt stil og jeg gav opp i bok to.
  Ha en flott uke Ingun
  Hilsen fra Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg holdt ut og er glad for det. Jeg har nå i ettertid fått mange spennende ideer som kanskje vil ende opp i smykker til min utstilling på Skogmuseet, Elverum til høsten. Vi får se, forfatteren hadde så bra ideer ang, klesstil og smykker som jeg begynte å fabulere litt....

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!